D. Novickas neabejoja 3x3 rinktinės medaliais Paryžiuje: prašo tikėjimo iš tautiečių

  • Teksto dydis:

Lietuviškas krepšinis bus Paryžiuje. Olimpinėse žaidynėse atstovaus trenerio Dainiaus Novicko vedina 3x3 krepšinio rinktinė. Jau visai netrukus prasidėsiančioje sporto šventėje lietuviai varžysis su dar septyniomis trijulių komandomis. Sėkme D. Novickas neabejoja bei tikisi, kad jo mylimą žaidimą po Paryžiaus olimpiados dar labiau pamils ir lietuviai.

Treneris D. Novickas artėjančias Paryžiaus vasaros olimpines žaidynes vadina puikiu šansu susipažinti su 3x3 krepšiniu.

„Mes turime galimybę Lietuvai iškovoti medalius. Tikri patriotai ir tie, kurie yra už Lietuvą, tikrai mus palaikys.

Žiūrovai, kurie dar nebandė ir nežiūrėjo šio sporto, gal užsikabins. Tai yra auksinė proga įvertinti trijulių krepšinį“, – laidoje „Su sportu Adomas Grinius“ sakė vyras.

Anot D. Novicko, verta tikėtis, kad šiemet 3x3 rinktinė sulauks ypatingo palaikymo – juk Lietuvos krepšinį atstovaus tik jie.

Tradicinio krepšinio turnyre nebus nei Lietuvos vyrų, nei moterų krepšinio komandų.

„Likome vieninteliai krepšinio vėliavnešiai. Tikrai bandysime. Aš, kaip šio sporto entuziastas, tikiuosi, kad atsiras daug daugiau dėmesio“, – kalbėjo treneris.

D. Novickas ir jo vyrai nusiteikę rimtai – jie jaučia medalių skonį.

D. Novicko nuotr.

„Jei važiuotume for fun į tą olimpiadą, gal niekam nebūtų aktualu. Bet tikrai yra galimybė iškovoti medalį, nes patekusios tik aštuonios rinktinės.

Tikrai nenuleidžiame galvų, einame pirmyn ir tikėkimės, kad vešime tuos medalius. Ne tikėkimės, o žinome, kad vešime. Reikia, kad patikėtų visi žiūrovai“, – drąsiai kalbėjo D. Novickas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Medaliai trijulių krepšinyje – daugiau nei įmanomi. Vien statistiškai, net atmetus lietuvių meistriškumą ir komandiškumą, galimybė iškovoti kažkurios spalvos medalį siekia net 37,5 proc.

3x3 komandos treneris džiaugiasi, kad olimpiniame turnyre negalės būti jokių pasiteisinimų nesėkmingais burtais ar grupėmis – visi žais su visais, o nugalės stipriausi.

„Visi sužais su kiekviena komanda. Pirma ir antra vieta iškart papuls į pusfinalį, trečia–šešta žais ketvirtfinalius, o septinta ir aštunta važiuos namo.

Jei pralaimėsi visas rungtynes, žinosi, kad buvai silpnesnis“, – kalbėjo D. Novickas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

upelis

upelis portretas
nepersokes ,nesakyl op. O jo tikejimas atves tik 5-8 vietas geriausiu atveju .Jo tikejimu ,svaigsta žmogelis ,gal serga kom ?

fantazuotojas blyn

fantazuotojas blyn portretas
kai sprogsti šnapsa-uzkask.

Manau

Manau portretas
Nemėgstu kaip taip giriasi. Galiu garantuoti, kad užims 6 vietą geriausiu atveju.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių