D. Sabonis: visi mačai bus svarbūs

"Svarbiausia – susižaisti, atgaivinti ir suderinti komandinius veiksmus. Juk individualiai jau nieko reikšmingo nenuveiksime", – sakė Jonas Valančiūnas, po pertraukos sugrįžęs į Lietuvos krepšinio rinktinę.

Mūsų šalies krepšininkai, ruošdamiesi ikiolimpiniam atrankos turnyrui, kuris birželio 29–liepos 4 d. vyks Kaune, "Žalgirio" arenoje, jau šiandien ten pat žais kontrolines rungtynes su Dominikos Respublikos komanda.

Lietuviai į treniruočių stovyklą susirinko tik birželio 16-ąją. Rinktinėje – keturiolika žaidėjų, tarp jų – po Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sezono sugrįžę J.Valančiūnas ir Domantas Sabonis, vyriausias (34-erių) komandos krepšininkas ir kapitonas Mantas Kalnietis bei jauniausias (20-metis) Rokas Jokubaitis.

Dar dvejos kontrolinės dvikovos numatytos "Žalgirio" arenoje kitą savaitę: birželio 22-ąją – su Rusijos nacionaline ekipa, o 24-ąją – vėlgi su Dominikos Respublikos atstovais.

Rusai į Kauną atvyks iškovoję dvi pergales Lenkijoje, kur 69:42 įveikė Tuniso komandą (11 taškų surinko Michailas Kulaginas) ir 78:63 – lenkus (20 taškų pelnė Timofejus Mozgovas).

Ikiolimpinio atrankos turnyro A grupėje lietuviai išmėgins jėgas su Venesuelos ir Pietų Korėjos rinktinėmis. B grupėje varžysis Lenkijos, Slovėnijos ir Angolos krepšininkai. Kelialapis į Tokijo žaidynes teks tik turnyro laimėtojams.

"Slovėnai – pagrindiniai mūsų konkurentai, nors nenuvertiname ir kitų varžovų. Jų lyderis Luka Dončičius fantastiškai žaidė NBA, bet pažiūrėsime, kaip jis atrodys šalies rinktinėje. Įmanoma jį sustabdyti", – svarstė J.Valančiūnas.

"Tikslas – finalas, tad visi mačai bus svarbūs, atsakomybė – didelė, nes reikės laimėti", – pridūrė D.Sabonis.

Slovėnijos komanda birželio 16-ąją per kontrolines rungtynes svečiuose be L.Dončičiaus pagalbos 94:80 privertė kapituliuoti kroatus. Nugalėtojams 20 taškų pelnė Jaka Blažičius.


Lietuvos rinktinė

Gynėjai, įžaidėjai: Mantas Kalnietis, Tomas Dimša, Lukas Lekavičius, Rokas Jokubaitis, Marius Grigonis.

Puolėjai: Arnas Butkevičius, Mindaugas Kuzminskas, Eimantas Bendžius, Gytis Masiulis, Tadas Sedekerskis, Rokas Giedraitis, Domantas Sabonis.

Vidurio puolėjai: Jonas Valančiūnas, Regimantas Miniotas.


Šiame straipsnyje: Domantas SaboniskrepšinisNBA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių