Pereiti į pagrindinį turinį

D. Sabonis žengia J. Valančiūno ir D. Motiejūno keliu. Kada pašauks NBA?

Domantas Sabonis pelnė 9 taškus
Domantas Sabonis pelnė 9 taškus / fibaeurope.com nuotr.

Domantas Sabonis – ne pirmas aukštaūgis, kuris žiba metais vyresnėje Lietuvos krepšinio rinktinėje. Dar būdami 17-os, kaip ir D.Sabonis dabar, 18-mečių rinktinės lyderiais tapo ir Jonas Valančiūnas, ir Donatas Motiejūnas.

Abu jie dabar – NBA lygoje. Ar tai reiškia, kad toks pats likimas laukia ir D.Sabonio? Panašu.

Sugrįžti į JAV (D.Sabonis gimė Portlande, kai „Trail Blazers“ klube žaidė jo tėvas Arvydas Sabonis, – SportIN.lt) talentingą vidurio puolėją jau šią vasarą viliojo ne vienas NCAA universitetas.
D.Sabonis pasirinko Europą ir kitą sezoną greičiausiai įsitvirtins pagrindinėje Malagos „Unicaja“ komandoje, kurioje debiutavo dar būdamas 16 metų.

„Likti „Unicaja“ klube – teisingas kelias Domantui, – prieš savaitę Ispanijos žiniasklaidai kalbėjo A.Sabonis. – Darbas su vyresniais jam padeda. Be to, jis lieka klube ir mieste, kur jam viskas pažįstama.“
D.Sabonis, kartu su vyresniu broliu Tautvydu, praėjusį sezoną žaidė tik trečiajame Ispanijos divizione. „Kitą sezoną jis žengs žingsnį į priekį savo karjeroje. Situacija Malagoje dabar jam tikrai geresnė, nei buvo anksčiau. Aš tikiu, kad jam tai bus į gera“, – pridūrė A.Sabonis.

Jis jau seniai prognozavo, kad priartėti prie šlovės, kurią suteikia vien pavardė Sabonis, iš krepšininko kelią pasirinkusių sūnų gali būtent Domantas.
„Tautvydas vis tiek man atrodo toks tinginiukas. Galėtų labiau lakstyti. Jis stengiasi, bet per mažai. Domantas – užsispyręs vyrukas, su charakteriu. Iš jo gali išaugti krepšininkas. Be to, jis kairiarankis. Galima pasvajoti, kad ateityje jį pamatysime Lietuvos nacionalinėje komandoje“, – prieš dvejus metus sakė A.Sabonis.

D.Sabonis išsiskyrė dar 15-mečių ir 16-mečių čempionatuose, tačiau tada ekspertai pabrėždavo, kad iki sėkmingos karjeros vidurio puolėjo pozicijoje jam gali pritrūkti centimetrų. Kiti netgi siūlė persiorientuoti į sunkųjį krašto puolėją.

Gerokai ūgtelėjęs D.Sabonis išsprendė šią problemą. Ispanijos, kurioje ir rungtyniauja jaunasis vidurio puolėjas, žiniasklaida rašo, kad D.Sabonio ūgis siekia jau 210 cm. Savaime suprantama, kad prieš porą mėnesių tik 17-ąjį gimtadienį pažymėjęs krepšininkas turėtų paaugti dar bent keletą centimetrų.

„Kad sutvirtėčiau, Malagoje kiekvieną dieną dirbau su asmeniniu treneriu. Tobulinau viską – viršutinę kūno dalį, kojas, pėdas. Žaidžiau su vyresniais krepšininkais, todėl buvo sunku. Bet mano kūnas tvirtėja, todėl jau darosi lengviau“, – „FIBA Europe“ pasakojo D.Sabonis.

„Mano privalumai – žaidimas po krepšiu ir atkovoti kamuoliai, o pagrindinis trūkumas – metimas“, – tęsė lietuvis. Ir pridūrė, kad didžiausią įtaką jo žaidimui padarė tėtis ir NBA čempionės Majamio „Heat“ aukštaūgis Chrisas Boshas: „Jį žaidžiantį dažnai stebėjau per televizorių.“

Jei ir toliau taip sparčiai tobulės, po keletos metų D.Sabonis gali užminti labai sunkią mįslę būsimam Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneriui: kuriuos du aukštaūgius leisti į starto penketą – J.Valančiūną, D.Motiejūną ar D.Sabonį?

Savo amžiaus varžybose D.Sabonis minėtiems dviems aukštaūgiams, kurie laikomi Lietuvos krepšinio ateitimi – niekuo nenusileidžia. O kartais net ir lenkia:

Visgi nė vienas iš jų neprilygsta geriausio visų laikų Lietuvos krepšininko A.Sabonio pasiekimams. Jis, būdamas 17 metų, jau žaidė ne 18-mečių, o vyrų Sovietų Sąjungos rinktinėje ir tapo pasaulio čempionu (1982 m.).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų