Dar vieni M. Jordano avėti sportbačiai parduoti už rekordinius 615 tūkst. dolerių

Krepšinio legendos Michaelo Jordano (Maiklo Džordano) rungtynių metu avėti sportbačiai parduoti už 615 tūkst. JAV dolerių (520 tūkst. eurų), ketvirtadienį pranešė aukciono namai „Christie's“.

Ši suma viršijo ankstesnį rekordą, kai už kitą M. Jordano sportinių batų porą prieš kelis mėnesius buvo paklota 560 tūkst. JAV dolerių (473 tūkst. eurų).

„Christie's“ aukcione parduoti „Air Jordan 1 Highs“ sportbačiai, kuriuos NBA žvaigždė avėjo per 1985-ųjų parodomąsias rungtynes Italijoje, kai M. Jordanas per efektingą dėjimą sudaužė krepšinio lentą.

„Tai originalūs batai su tikra krepšinio lentos šuke bato pade“, – sakė „Christie's“ rankinių ir sportbačių pardavimų vadovė Caitlin Donovan (Keitlin Donovan).

M. Jordanas, avėdamas savo komandos „Chicago Bulls“ spalvų – juodos ir raudonos – 47 dydžio sportbačius, per tas rungtynes pelnė 30 taškų.  

Šie sportbačiai nuvainikavo ankstesnius rekordininkus – kitus krepšinio legendos „Air Jordan 1“ sportbačius, kurie gegužę „Sotheby's“ aukcione buvo parduoti už 560 tūkst. dolerių. 

Naujas rekordas liudija apie daiktų, susijusių su karjerą baigusia krepšinio superžvaigžde, staigiai išaugusią vertę, išleidus dokumentinį filmą „Paskutinis šokis“ (The Last Dance), pasakojantį apie M. Jordano ir jo klubo „Chicago Bulls“ karjerą.

Taip pat galima teigti, kad kuklus sportbatis dabar išdidžiai užima vietą turtingų kolekcininkų pasaulyje, šalia tradiciškesnių kolekcionuojamų daiktų.

Redaktorius Raimondas Čiuplys



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dar \\\\\.../////

Dar  \\\\\...///// portretas
triusikų nepardavė ???????????????????

ko'Lexs'Cionierius. \\\\\.../////

ko'Lexs'Cionierius.    \\\\\...///// portretas
Už apmyžtus prakaitu prasisunkusius sportbačius vos ne milijonas.---Tai beprotiškas,beprotiškas pasaulis.---Aš veltui neimčiau,nes nemėgstu kažkieno dėvėtų daigtų ir išmiera.Ne bent Saboniui pasiūlyti.

...,tai RODO,kad...tarp PROTO ir bePROTYBES...

...,tai RODO,kad...tarp PROTO ir bePROTYBES... portretas
aiskios RIBOS NERA...,nuomone pasiLIEKU SIAURAI SUBJEKTYVIA... TASKAS
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių