Pereiti į pagrindinį turinį

Didžiulę persvarą iššvaistęs "Neptūnas" vis dėlto patiesė "Hapoel" ekipą

2015-11-24 19:26
basketnews.lt

Klaipėdos „Neptūnas“ (4-3) iššvaistė 19 taškų persvarą ir aidint finalinei rungtynių sirenai stebėjo, kaip varžovų mestas kamuolys šokinėja ant lanko. Metimas tikslo nepasiekė ir svarbią pergalę iškovoję klaipėdiečiai priartėjo prie kito Europos taurės turnyro etapo.

F grupės rungtynėse klaipėdiečiai savo aikštėje 87:85 (27:16, 24:21, 17:21, 19:27) palaužė Jeruzalės „Hapoel“ (2-5) ir žengė didelį žingsnį link antrojo varžybų etapo.

„Neptūnas“ antrame kėlinyje vienu metu pirmavo net 19 taškų persvara, o didžiąją dalį antrosios rungtynių pusės turėjo dviženklį pranašumą. Visgi „Neptūno“ situacija pradėjo drebėti trečiojo kėlinio pabaigoje – „Hapoel“ pelnė 8 taškus iš eilės ir sumažino savo atsilikimą iki dešimties taškų (68:58).

Aikštės šeimininkų pranašumas dar labiau sumenko po Donta Smitho dvitaškio ir iš „Neptūno“ persvaros liko tik 7 taškai (71:64). Vėliau Dainiaus Adomaičio auklėtiniai pataikė kelis sudėtingus metimus ir kiek atitrūko, tačiau netrukus „Hapoel“ dar kartą spurtavo ir tas pats Smithas sumažino skirtumą iki trijų taškų (80:77).

Prasidėjus paskutinei rungtynių minutei, įtampa aikštėje pasiekė aukščiausią tašką. Svečiai pataikė dvitaškį, tačiau neleistinai sustabdytas Danielis Ewingas šaltakraujiškai sumetė baudos metimus (84:79).

Netrukus Smithas pelnė lengvus taškus iš po krepšio, o Donatas Zavackas nesugebėjo laiku grąžinti kamuolį į aikštelę, taip suteikdamas žaidimo skonį pajutusiems svečiams dar vieną šansą (84:81).

„Neptūnas“ netikėtai nutarė prasižengti prieš Rowlandą, o taisykles pažeidęs Klaipėdos klubo lyderis Danielis Ewingas paliko aikštelę dėl pražangų limito. Rowlandas tuo pasinaudojo ir sumetė abu baudų metimus, taip sumažindamas savo komandos atsilikimą iki minimumo (83:84).

Vėliau prie baudų metimų linijos stojęs Zavackas pataikė tik vieną metimą ir „Hapoel“ krepšininkai turėjo šansą bent išlyginti rezultatą (87:85). Tačiau lemiamos atakos metu tiek Rowlando, tiek ir Janningo metimai skriejo pro šalį ir uostamiesčio ekipa šventė sudėtingą pergalę.

„Neptūnas“: Danielis Ewingas 20, Travisas Baderis 16, Jerai Grantas 15, Donatas Zavackas 11, Martynas Mažeika 10.

„Hapoel“: D'oras Fisheris 26, Earlas Rowlandas 19 (6 rez. perd.), Donta Smithas 13, Mattas Janningas 12.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų