Pereiti į pagrindinį turinį

Dramatiškai apsivertusi bronzinė serija finišuos Kaune (komentarai)

2015-04-16 19:40
Vytauto Petriko nuotr.

„Sukūrėme gražų bronzinį finalą, bet jau reikia rimtai susikauti namuose“, - krimtosi Kauno „Aistės-LSU-Paradis“ ekipos treneris Ričardas Maceina. Jo auklėtinės ketvirtadienį pralaimėjo antrąsias iš eilės LMKL čempionato rungtynes dėl 3-osios vietos ir Klaipėdos „Fortūnai“ leido išlyginti serijos rezultatą.

Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) mažajame finale kaunietės išvykoje nusileido 53:69. Prieš tai Kaune „Aistės“ buvo sutriuškintos net 45:76. Tokiu būdu, klaipėdietės atsitiesė po dviejų pirmųjų nesėkmių 59:68 ir 58:73.

Sunkiai įsivaizduojamas „Fortūnos“ sugrįžimas ketvirtadienį prasidėjo nuo pirmųjų minučių, kai jos iškart šovė į priekį 8:0. Nors pirmąjį kėlinį šeimininkės baigė pirmaudamos 18:13, netrukus kaunietės priartėjo 19:20. Vėliau vidurio puolėjos Lauros Svarytės pastangų dėka viešnios uostamiesčio klubui neleido smarkiai atitrūkti. Ilsėtis komandos išėjo „Fortūnai“ pirmaujant 35:27.

Lemiamą spurtą klaipėdietės surengė po ilgosios pertraukos. Įpusėjus trečiajam kėliniui jos pažėrė keturių iš eilės taiklių tolimų šūvių seriją ir atitrūko triuškinamai 55:34. Nors LSU studentės dar mėgino atkurti intrigą, joms taip ir nepavyko skirtumo sumažinti iki vienženklio.

„Vėl nepataikėme, net mesdamos laisvos iš patogių padėčių. Be to, pralaimėjome ir kovą po krepšiais. Be to, merginos nervinasi. Jas slegia įtampa, o dabar ji bus dar didesnė“, - po mačo pripažino R.Maceina.
Vairininko žodžiais, klaipėdietės pelnė nemažai lengvų taškų dėl jo auklėtinių klaidų ginantis.

„Pasiekę pergalę Kaune įkvėpėme gryno oro. Atgavome pasitikėjimą savo jėgomis. Antrąją pergalę lėmė gera gynyba ir sunkiai bei kokybiškai atliktas darbas, - sakė „Fortūnos“ trenerė Ramunė Kumpienė. - Nėra lengva, kai pralaimi dvejas rungtynes iš eilės ir žinai, kad kiekvienas suklupimas yra lemiamas. Tai reikalauja daug psichologinių jėgų. Jei pavyks laimėti bronzos medalius, merginos dar kartą įrodys, kad yra labai stiprios“.

Pasak trenerės, Klaipėdos ekipa nepasiduoda nepaisant netekčių – dėl traumos iš rikiuotės iškrito Roberta Mizgerytė, iš skausmo sukandusi dantis žaidė ir Lina Aglinskaitė.

„Žiauriai norime laimėti, žiauriai norime medalių. Todėl einame, kaunamės dėl kiekvieno kamuolio. Džiugu, kad ir sėkmė buvo mūsų pusėje“, - antrino klaipėdiečių naudingiausia žaidėja Monika Grigalauskytė.
188 cm ūgio vidurio puolėja ne tik pelnė 15 taškų, bet ir atkovojo net 16 kamuolių.

Paskutines ir lemiamas serijos rungtynes ekipos žais šeštadienį 13 val. Kaune, A.Sabonio sporto centre.

„Mes, treneriai, dirbame ir psichologais, tad mėginsime jas nuteikti taip gerai, kaip tik sugebame. Bet ką čia daug nuteikinėsi. Jos pačios labai nori to medalio. Juos laimėti stebint saviems žiūrovams būtų dar smagiau“, - vylėsi R.Maceina.

„Mūsų tikslas pakartoti pernykščio sezono scenarijų. To visos trokštame ir Kaune darysime viską, kad toks scenarijus įvyktų“, - pabrėžė M.Grigalauskytė.

Pernai klaipėdietės akistatose dėl bronzos nuo kauniečių taip pat atsilikinėjo 0:2, bet sugebėjo išplėšti galutinę pergalę 3:2.

„Fortūna“: M.Grigalauskytė ir L.Aglinskaitė po 15, M.Solopova (7 rez. perd.) 14, S.Dobrovolskytė 13.

„Aistės-LSU-Paradis“: L.Svarytė (8 atk. kam.) 20, M.Petrauskaitė 11, G.Tamašauskaitė (5 rez. perd.) 10.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų