Dvejos rungtynės su slovėnėmis – geras jėgų patikrinimas moterų rinktinei

  • Teksto dydis:

Dešimties dienų trukmės moterų rinktinės treniruočių stovykla leido krepšininkėms padirbėti kartu bei sužaisti dvejas kontrolines rungtynes.

Nors treneriams ir nepavyko prisikviesti visų pajėgiausių Lietuvos krepšininkių, liepos 24 d. į Šilutėje vykusią treniruočių stovyklą atvyko vienuolika žaidėjų, o po savaitės draugiškų rungtynių į Slovėnijos miestą Zrečę išvyko aštuonių krepšininkių rinktinė.

„Vienoje paskutinių treniruočių stiprų šonkaulių sumušimą patyrė Santa Okockytė, teko atšaukti jos kelionę. Ugnė Sirtautaitė privalėjo prisijungti prie Graikijoje viešinčios savo universiteto komandos, o Daugilė Ūsė dėl kūdikio priežiūros negalėjo išvykti. Todėl į Slovėniją išvykome mažesnės sudėties, negu planavome, – pasakojo rinktinės treneris Vilius Stanišauskas. – Tačiau nieko baisaus, gavo progų kitos atsiskleisti. Būna, kad krepšininkės geriau žaidžia, žinodamos, jog nebus keičiamos.“

Apie 100 kilometrų nuo sostinės Liublianos nutolusi Zrečė – nedidelis kurortinis miestelis, ypač garsėjantis slidinėjimo trasomis. Lietuvos moterų rinktinė apsigyveno „Atrij“ viešbutyje, kuriame, paprastai, treniruočių stovyklos pradžioje apsistoja ir Slovėnijos vyrų rinktinė, o 2013 m. Europos čempionato metu kartu su šeimininkais gyveno ir Ispanijos rinktinė. Treniruotės ir rungtynės vyko netoliese esančioje atnaujintoje Zrečės sporto salėje.

14-ąjį reitingą Europoje turinti Slovėnijos rinktinė 2025 m. Europos čempionato atrankos varžybas žaidžia B grupėje ir per pirmąjį langą iškovojo vieną pergalę bei patyrė vieną nesėkmę (51:70 prieš Vengriją ir 78:63 prieš Bulgariją). Lietuvės, rungtyniaujančios C grupėje, lapkritį iškovojo dvi pergales.

Pirmosios draugiškos rungtynės Zrecėje baigėsi lygiosiomis (90:90), nors likus žaisti keturias minutes mūsiškės dar atsilikinėjo 75:83. Išlyginamuosius taškus – dvitaškį su pražanga – pelnė Eglė Šventoraitė. Po to lietuvės dar apsigynė ir turėjo laiko paskutinei atakai, tačiau Audronės Zdanevičiūtės metimas su sirena nepasiekė tikslo.

„Labai džiaugiuosi jaunom žaidėjom, nes jos tikrai labai gerai įsivažiavo, džiaugiuosi Audrone, puikiai susitvarkė. Atsilikinėjom ketvirtam kėliny, sugrįžom į rungtynes. Neturim daug atsarginių žaidėjų, tai tikrai džiaugiuosi, kaip sužaidėm“, – po rungtynių kalbėjo 22 taškus ir 14 atšokusių kamuolių surinkusi Laura Miškinienė.

Antrosios rungtynės vyko taip pat atkakliai. Nors slovėnės mačą pradėjo 10-0 spurtu, tačiau mūsiškės nesutriko, netruko išlyginti rezultatą, o į didžiąją pertrauką išėjo turėdamos keturių taškų pranašumą (41:37). Visgi, antroje rungtynių pusėje išryškėjo krepšininkių nuovargis. Likus žaisti penkias minutes, Laura Juškaitė sumetė du baudos metimus ir komandas skyrė tik du taškai (68:70). Tačiau likusią atkarpą Slovėnijos rinktinė laimėjo 14-2 ir iškovojo pergalę rezultatu 84:70.

„Du kėlinius žaidėme auksiniai, žaidėm iš širdies, ir gynėmės, ir puolėm. Bet kadangi trumpa rotacija, mums sutrukdė pasiekti pergalę šiandien, – po dvikovos sakė vyr. treneris Rimantas Grigas. – Bet visumoj aš džiaugiuosi šia stovykla, mes daug ką padarėm ir dėjom žingsnį pirmyn į geresnį krepšinį.“

Antrajame Europos čempionato atrankos varžybų lange Lietuvos rinktinės laukia dvejos išvykos rungtynės su Belgija ir Azerbaidžanu. Dvikova su Europos čempionėmis belgėmis – lapkričio 7 d., o su Azerbaidžanu – lapkričio 10 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių