Dvigubai saldi Šaro „Barcos“ pergalė – taurės finale sudorotas principinis varžovas

  • Teksto dydis:

Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama „Barcelona“ sekmadienio vakarą ne tik į viršų kėlė Ispanijos Karaliaus taurę, bet ir turnyro finale pamokė savo amžinus varžovus – Madrido „Real“ krepšininkus. Katalonai kovoje dėl titulo buvo pranašesni rezultatu 88:73 (20:11, 32:20, 17:19, 19:23).

Lėtai Ispanijos Karaliaus taurės turnyre įsibėgėjusi „Barcelona“ vos išnešė sveiką kailį ketvirtfinalio rungtynėse su Malagos „Unicaja“, tačiau nuo šio susitikimo atsispyrė ir demonstravo vis geresnį žaidimą.

Finale katalonų pranašumas abejonių nekėlė niekam. Šaro kariauna dar pirmajame kėlinuke spurtavo 14:0 ir labai greitai susikrovė dviženklę persvarą (18:7).

Gynyboje solidžiai atrodę katalonai netrukus pradėjo siausti ir puolime – per antrą ketvirtį buvo pelnyti net 32 taškai, o skirtumas tarp komandų tapo nepadorus (52:29).

Karališkasis klubas po pertraukos bandė atgaivinti intrigą, tačiau apie bet kokį sugrįžimą jiems pagalvoti neleido puikų finalą žaidęs latvis Rolands Šmits, trečiojo kėlinio metu keletą sykių sudrebinęs varžovų krepšį.

Ketvirtajame kėlinyje greitus 8 taškus surinkęs Alberto Abalde šeimininkus priartino iki 11 taškų (62:73), tačiau laiko buvo nedaug, o tašką šiame mače padėjo rezultatyviausias finalo žaidėjas Cory Higginsas, pataikęs svarbų tritaškį (62:78).

Amerikietis iš viso surinko 20 taškų ir tapo finalo MVP. 13 pridėjo Rolands Šmits, 12 – Nickas Calathesas.

Svečių nuo pralaimėjimo neišgelbėjo 17 taškų surinkęs Walteris Tavaresas, 15 – Alberto Abalde sąskaitoje.

Dviejų Ispanijos krepšinio titanų dominavimas Karaliaus taurės turnyre tęsiasi – per pastaruosius 12 metų titulus iškovojo arba „Real“, arba „Barcelona“.

Katalonams tai 26-asis Karaliaus taurės turnyro trofėjus per klubo istoriją. Rekordas tebepriklauso Madrido klubui (28).

Madrido „Real“: Walteris Tavaresas 17 (9 atk. kam., 5 blk., 28 naud. bal.), Alberto Abalde 15.

„Barcelona“: Cory Higginsas 20, Rolands Šmits 13, Nickas Calathesas (9 rez. perd., 18 naud. bal.) ir Nikola Mirotičius po 12, Brandonas Daviesas (8 atk. kam.) 10.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių