E. Kairys – naudingiausias „Betsafe-LKL“ rugsėjo mėnesio žaidėjas

  • Teksto dydis:

Evaldas Kairys galingai grįžo į aikštelę po sunkios peties traumos. Vilniaus „Ryto“ aukštaūgis sezono pradžioje gerino karjeros rekordus ir pripažintas naudingiausiu „Betsafe-LKL“ rugsėjo mėnesio žaidėju.

28 metų 207 cm ūgio centrui tai pirmas toks pripažinimas per devynis sezonus aukščiausiame Lietuvos krepšinio divizione.

„Malonu, kai už savo darbą ir pastangas gauni įvertinimą“, – džiaugėsi E. Kairys, kuris praėjusį gruodį patyrė peties traumą, labai anksti užbaigusią sezoną.

Rugsėjį „Rytas“ laimėjo visas trejas žaistas rungtynes, E. Kairys per jas rinko po 13,3 taško, 3,7 atkovoto kamuolio ir 2,3 blokuoto metimo. Visa tai – per mažiau nei 18 vidutiniškai aikštėje praleistų minučių.

Aukštaūgis įspūdingai meta dvitaškius – iš 17 metimų pataikė net 16. Rugsėjį E. Kairys vidutiniškai rinko po 20 naudingumo balų.

 

„Aikštėje dar jaučiuosi sunkiai, ilgai nebuvau žaidęs krepšinio penki prieš penkis, trūksta žaidybinės praktikos, – neslėpė E. Kairys, kuriam sezono atidarymo rungtynės buvo pirmos po beveik 10 mėnesių pertraukos. – Per porą rungtynių sekėsi, bet su „Neptūnu“ nebuvo taip gerai.“

 

Mano tikslas – padėti komandai siekti aukštumų.

Per susitikimą su Prienų „CBet“ aukštaūgis gerino karjeros rekordus – pelnė 24 taškus, blokavo 5 metimus ir surinko 36 naudingumo balus.

Pastarasis rodiklis – geriausias individualus pasirodymas „Betsafe-LKL“ šį sezoną.

„Noriu įrodyti, kad galiu žaisti, – pabrėžė E. Kairys, kuris iki peties traumos sužaidė šešerias rungtynes Lietuvos rinktinėje atrankoje į pasaulio čempionatą. – Kažkam kažką įrodyti dėl galimybės žaisti rinktinėje nėra tikslo. Mano tikslas – padėti komandai siekti aukštumų.“

„Rytas“ kartu su Kauno „Žalgiriu“ ir Panevėžio „Lietkabeliu“ yra vienintelės komandos, rugsėjį nepatyrusios pralaimėjimo. Tiesa, „Lietkabelis“ dėl atrankos į FIBA Čempionų lygą žaidė tik vienerias „Betsafe-LKL“ rungtynes, kitos komandos – po trejas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių