M. Paulauskas po pirmos pergalės Eurolygos turnyre: „Žalgiris“ atveria naują puslapį

"Daug kas jau bando laidoti mūsų sezoną. Nesąmonė", – po pirmos pergalės Eurolygos turnyre pareiškė Kauno "Žalgirio" senbuvis Artūras Milaknis.

Treniruočių nauda

"Žalgirio" krepšininkai po devynių iš eilės nesėkmių atsitiesė – 76:69 palaužė Atėnų "Panathinaikos" komandą.

"Nesureikšminu šios pergalės. Ji svarbi, sužaidėme gerai, ačiū sirgaliams už tikėjimą mumis, bet laukia nauji darbai", – sakė Kauno ekipos strategas Jure Zdovcas.

Treneris akcentavo, kad per pastarąsias kelias dienas žalgiriečiai produktyviai padirbėjo per treniruotes.

"Tai mus labai padėjo. Pratybų nauda ta, kad galima visokeriopai patikrinti savo idėjas, taisykles, tuomet būna kur kas lengviau perimti iniciatyvą per rungtynes", – pridūrė J.Zdovcas.

Prireikė injekcijų

"Buvo sudėtingas etapas: daug kelionių, rungtynių, nesėkmių, tik ne darbingų treniruočių. Vis dėlto pastaruoju metu laiko joms tikrai buvo. Pasikalbėjome, gerai padirbėjome. Manau, ir naujokai pagaliau suprato mūsų sistemas, prisitaikė, – kalbėjo A.Milaknis. – Tačiau stebuklų nebūna. Geriausias pavyzdys – kaip dirbdavome su Šarūnu (Jasikevičiumi – aut.past.). Susirinkdavo savo komandą, sistema būdavo ta pati, tačiau kokybiškas krepšinis – vėliau, po Naujųjų metų. Viskam reikia laiko. Tad privalome nesustoti, bandyti kabintis į tai, kas šį sezoną belikę. O liko dar daug."

"Iš tiesų, sezonas dar net neįpusėjo, visko gali būti. Smagu, kai laimi, turi užnugarį, jauti pasitikėjimą. Sunkiau būna, kai situacija – atvirkštinė, tuomet atrodo, kad ir draugų bei palaikymo mažiau. Tačiau tai mūsų darbo dalis, stengiamės kartu viską išgyventi", – svarstė kol kas sėkmingiausias savo rungtynes šį sezoną sužaidęs Edgaras Ulanovas.

Antrą kėlinį A.Milaknis netyčia užlipo ant teisėjo kojos ir pasitempė čiurną, tačiau trečią kėlinį žaidėjas sugrįžo į aikštę.

"Per pertrauką medikai suleido vaistų, suteipavo ir, kol šiltas, – vėl žaisti. Buvau pavargęs nuo pralaimėjimų, norėjome pagaliau padovanoti mūsų sirgaliams pergalę", – sakė "Žalgirio" puolėjas.

Charakteris: A.Milaknis po čiurnos skausmus numaldžiusių vaistų injekcijos vėl grįžo į aikštę. / T. BIliūno / Fotobanko nuotr.

"Fenerbahce" – žemyn

Rytoj žalgiriečiai vėl savo arenoje išmėgins jėgas su Stambulo "Fenerbahce" komanda, kuri pralaimėjo antrą dvikovą iš eilės – svečiuose 63:71 nusileido Miuncheno "Bayern".

Ketvirtą kėlinį "Fenerbahce" krepšininkai buvo išlyginę rezultatą – 54:54, tačiau aikštės šeimininkai per maždaug 2 min. padidino skirtumą – 62:54.

Nugalėtojų gretose geriausiai pasirodė 28 naudingumo balus surinkęs Vladimiras Lučičius (22 taškai, 7 atkovoti kamuoliai, 3 rezultatyvūs perdavimai).

Stambulo klubui 16 taškų pelnė Marko Guduričius, 12 – Janas Vesely (7 atkovoti kamuoliai, 4 klaidos), 10 – Devinas Bookeris (6 atkovoti kamuoliai).

"Fenerbahce" (3 pergalės ir 7 pralaimėjimai) iš 13 vietos smuktelėjo į 16-ąją.

Latvis – į "Uniks"

Kazanės "Uniks" ekipą papildė 29-erių metų 203 cm ūgio puolėjas Janis Timma. Sutartis su juo pasirašyta vienam mėnesiui, bet numatyta galimybė ją pratęsti.

Praeitą sezoną latvis atstovavo Maskvos srities "Chimki" komandai, kurią sugniuždė finansiniai nepritekliai.

"Norėjau viską užbaigti žmoniškai, tad nerašiau pareiškimų, negrasinau, nesikreipiau į teismus. Pasakiau: žaisiu, o pinigus grąžinsite, kai jų bus. Tačiau aš laikiausi žodžio, o kai kurie "Chimki" veikėjai, tarp jų ir treneris Andrejus Malcevas, – ne. Jie man dėstė, esą žaidžiu be ugnelės, nesistengiu, tačiau vis tiek esu reikalingas. Vis dėlto starto penkete buvo kiti žaidėjai, tik ne aš. Supratau, kad manęs negerbia – nei kaip krepšininko, nei kaip žmogaus, todėl tiesiog per varžybas išėjau į drabužinę. Manyje kažkas sulūžo, nežiūrėjau nė krepšinio transliacijų, nenorėjau net girdėti šios sporto šakos vardo", – viename interviu sakė J.Timma.

Šiemet vasarą Latvijos krepšininkas rungtyniavo Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) vasaros lygoje, atstovavo Orlando "Magic", tačiau nei šis, nei kiti klubai J.Timmai sutarties nepasiūlė.

Statistika

"Žalgiris"–"Panathinaikos" 76:69 (20:12, 23:25, 17:15, 16:17). Kaunas, "Žalgirio" arena, 6 383 žiūrovai.

"Žalgiris": A.Milaknis 13 taškų (3/6 tritaškių), T.Cavanaugh 12 (2/3 tritaškių, 9 atkovoti kamuoliai), E.Ulanovas 11 (6 atkovoti kamuoliai), M.Blaževičius 10, J.Strelniekas 9, M.Kalnietis (1/5 tritaškių, 5 rezultatyvūs perdavimai), N.Giffey ir Z.Dragičius po 5, T.Websteris, J.Nebo (4 atkovoti kamuoliai) ir L.Lekavičius (1/5 dvitaškių, 0/3 tritaškių) po 2.

Iš tiesų, sezonas dar net neįpusėjo, visko gali būti. Smagu, kai laimi, turi užnugarį, jauti pasitikėjimą.

"Panathinaikos": D.Maconas 21 taškas (6 atkovoti kamuoliai, 5 klaidos), I.Papapetrou 10 (1/8 dvitaškių, 1/5 tritaškių), G.Papagiannis (6 atkovoti kamuoliai), O.White'as ir H.Sant-Roosas po 7, L.Kaselakis 6 (6 atkovoti kamuoliai), K.Perry 5, Y.Ferrellas 3, J.Evansas 2, J.Floydas 1.

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 16/28 (57,1 proc.) ir 13/32 (40,6 proc.), tritaškių – 10/29 (34,5) ir 8/24 (33,3), baudų metimų – 14/18 (77,8) ir 19/28 (67,9). Atkovota kamuolių – 33 ir 38, perimta – 6 ir 5. Rezultatyvūs perdavimai – 19 ir 13. Klaidos – 9 ir 13.

Rezultatai

Miuncheno "Bayern"–Stambulo "Fenerbahce" 71:63 (22:12, 13:18, 14:16, 21:17). 4 000 žiūrovų. V.Lučičius 22 taškai (7 atkovoti kamuoliai) / M.Guduričius 16 taškų.

Vilerbano ASVEL–Madrido "Real" 74:87 (24:33, 19:18, 11:16, 20:20). 5 560 žiūrovų. E.Okobo 26 taškai (4/6 tritaškių, 6 rezultatyvūs perdavimai) / F.Causeuras 25 taškai (5/6 tritaškių).

Vitorijos "Baskonia"–Belgrado "Crvena zvezda" 93:74 (25:22, 30:10, 13:21, 25:21). 6 091 žiūrovas. S.Enochas 23 taškai (11 atkovotų kamuolių) / N.Ivanovičius 21 taškas (7 rezultatyvūs perdavimai).

Komentaras

Modestas Paulauskas, olimpinis čempionas:

"Pirma pergalė Eurolygoje – labai laukta ir reikalinga. Tikiu, kad ja su "Žalgiriu" atversime naują šio sezono puslapį. Užsitęsusi nesėkmių serija slėgė visus – žaidėjus, trenerius, sirgalius. Svarbiausia, kad žalgiriečiai nepuolė panikuoti, nenuleido rankų, o atkakliai dirbo. Jiems reikėjo laiko, kad suprastų naujo trenerio reikalavimus, o treneris turėjo rasti geriausius sprendimus, kaip realizuoti kiekvieno žaidėjų stipriąsias savybes.

Tad pamatėme, kokia rimta parama komandai gali būti ir Marekas Blaževičius, ir Tyleris Cavanaugh, dėl kurių sezono pradžioje buvo tam tikrų abejonių. Tylerio metimai ir sėkminga kova dėl kamuolio – vienas svarbiausių pergalės prieš "Panathinaikos" faktorių. Marekas taip pat tampa tikru vyru, nebijančiu kur kas labiau patyrusių varžovų, – bando, klysta, bet vis tiek akivaizdžiai tobulėja.

Šįkart labiausiai nudžiugino Edgaras Ulanovas. Sunki sezono pradžia atsiliepė jo psichologinei būsenai, tačiau treneris ir toliau juo pasitikėjo. Pagaliau pamatėme tą Edgarą, kokį norime matyti visada. Perimtas ar atkovotas kamuolys, svarbiu momentu taiklus puskablis – taip lyg ir nepastebimai E.Ulanovas atvedė komandą į pergalę.

Laukia "Fenerbahce" – ambicingas, gerai sukomplektuotas kolektyvas, bet klupinėjantis, tad "Žalgiriui" įveikiamas, juo labiau – savo arenoje, palaikant ištikimiems sirgaliams."



NAUJAUSI KOMENTARAI

krepsikinis

krepsikinis portretas
Kkuo senyn,tuo durnyn-cia apie zalgrybi ir motieju.

opa

opa portretas
nu nu... kad tik neužsiverstų tas puslapis šiandieną.

Expertas \\\\\...//////

Expertas   \\\\\...////// portretas
Loterijoje iš milijono bandymų,pasitaiko ir milijoną išlošia.Sėlmės loterijoje.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių