Eurolygos maratonas – tarp krepšinio ryklių

„Mūsų laukia ilga kelionė su pakilimais ir nuopuoliais. Esame pasirengę ištverti viską“, – Eurolygos sezono išvakarėse kalbėjo Kauno „Žalgirio“ krepšininkų strategas Andrea Trinchieri.

Išbandymai – kito lygio

Šiandien žalgiriečiai savo arenoje išmėgins jėgas su viena tituluočiausių Ispanijos komandų – „Barcelona“.

„Manau, šis Eurolygos turnyras bus vienas stipriausių per visą jo istoriją. Krepšinio jūroje knibždės ryklių, o mums reikės išplaukti. Gali nutikti taip, kad padarysime viską, ką galime, bet varžovai vis tiek bus stipresni ir teks tai pripažinti, – svarstė A. Trinchieri. – Turime būti pasiruošę akistatoms su atsakomybe, pasiaukojimu, savo galimybių ribomis. Nusivylimas galimas tada, kai žinai, kad nedarai geriausio, ką iš tikrųjų sugebi ir esi pajėgus padaryti.“

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) čempionate „Žalgiris“ sužaidė trejas rungtynes ir jas laimėjo. A. Trinchieri sakė pamatęs skirtingus savo komandos veidus.

„Tačiau žaidimas Eurolygoje bus visiškai kitoks. Ne sprintas, bet maratonas. Kovos įtampa, fiziškumas, varžybų ritmas – kito lygio nei LKL. Labai svarbu, kad tai suvoktume iš anksto“, – sakė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris.

Bokštas: „Barcelonos“ naujokas Y. Fallas – vienas aukščiausių šį sezoną Eurolygos krepšininkų. / barcelona.com nuotr.

Pergalė Ispanijoje

„Barcelonos“ krepšininkai prieš išvyką į Kauną iškovojo pergalę Ispanijos ACB lygos čempionate – 91:65 nugalėjo Granados „Coviran“ ekipą.

Katalonijos atstovams 17 taškų pelnė ir tris varžovų metimus blokavo debiutantas nigerietis Chimezie Metu, o kitas naujokas Kevinas Punteris, nepataikęs visų penkių tritaškių, surinko 6 taškus.

Kartu su Ch. Metu ir K. Punteriu šiemet Barselonos klubo marškinėlius pirmą kartą užsivilko Juanas Nunezas, Justinas Andersonas ir Youssoupha Fallas.

221 cm ūgio Y. Fallas į Ispaniją persikėlė iš Prancūzijos, kur atstovavo Vilerbano ASVEL komandai.

Aukščiausias šį sezoną Eurolygos krepšininkas – Bobanas Marjanovičius (224 cm, Stambulo „Fenerbahce“).

Ekspertų favoritai

Eurolygos ekspertai Geoffas Gillinghamas, Javieras Gancedo, Frankie Sachsas ir Igoris Petrinovičius pasidalijo įžvalgomis apie komandų potencialą.

Jų nuomone, favoritų trejetą turėtų sudaryti Atėnų „Panathinaikos“ (jo gretose – Marius Grigonis), Pirėjo „Olympiakos“ ir Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Fenerbahce“.

Ekspertai spėja, kad į aštuonetą dar pretenduos Madrido „Real“, „Barcelona“, „Monaco“ su Donatu Motiejūnu, Stambulo „Anadolu Efes“ ir Milano „EA7 Emporio Armani“.

Nusivylimas galimas tada, kai žinai, kad nedarai geriausio, ką iš tikrųjų sugebi.

Reguliarųjį sezoną 7–10 vietose užbaigusios komandos dalyvaus įkrintamosiose varžybose. Devinta pozicija prognozuojama Belgrado „Partizan“, dešimta – Bolonijos „Virtus“.

„Treneris Andrea Trinchieri jau turi patirties, kaip savo komandoje maksimaliai išnaudoti talentus, o jų šį sezoną „Žalgiris“ nestokoja: tai metikai Tyronas Wallace’as, Deividas Sirvydis, Ignas Brazdeikis, Sylvainas Francisco, patikimos gynybos specialistai Bryantas Dunstonas, Arnas Butkevičius, Edgaras Ulanovas. Jie bus pagrindas, kuriuo „Žalgiris“ remsis siekdamas bilieto į dešimtuką“, – teigia Eurolygos ekspertai, numatę Kauno klubui reguliariojo sezono pabaigtuves tik tryliktoje vietoje.


„Barcelona“

Gynėjai, įžaidėjai: Kevinas Punteris (JAV / Serbija, ūgis 193 cm), Dame Sarras (Italija, 198 cm), Dario Brizuela (Ispanija, 187 cm), Tomašas Satoransky (Čekija, 201 cm), Juanas Nunezas (Ispanija, 192 cm), Nicolas Laprovittola (Argentina / Italija, 190 cm).

Puolėjai: Justinas Andersonas (JAV, 198 cm), Chimezie Metu (Nigerija / JAV, 208 cm), Alexas Abrinesas (Ispanija, 198 cm), Jabaris Parkeris (JAV, 203 cm), Joelis Parra (Ispanija, 202 cm).

Vidurio puolėjai: Janas Vesely (Čekija, 213 cm), Willy Hernangomezas (Ispanija, 209 cm), Youssoupha Fallas (Senegalas / Prancūzija, 221 cm).

Vyriausiasis treneris Joanas Penarroya (Ispanija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių