Eurolygos soste „Barcelonos“ nebus

„Manau, kad mūsų komanda – geresnė, tačiau finale nežaisime“, – pareiškė Šarūnas Jasikevičius, kai paaiškėjo, kad jo treniruojami „Barcelonos“ krepšininkai antrus metus iš eilės neatsisės į Eurolygos karalių sostą.

Belgrade – „El Clasico“

Eurolygos finalo ketverto varžybų, vykstančių Belgrade (Serbija), pusfinalyje lietuviškoji „Barcelona“ nusileido principiniam konkurentui Madrido „Real“ – 83:86.

Anksčiau šį sezoną Katalonijos ir Ispanijos sostinės atstovai buvo susitikę šešis kartus, penkias dvikovas laimėjo „Barcelona“ (Eurolygos turnyre – 93:80 ir 86:68, Karaliaus taurės varžybose – 64:59 ir ACB lygos čempionate – 85:75, 108:97), vieną pergalę šventė „Real“ (Ispanijos supertaurės turnyre – 88:83).

Septintasis „El Clasico“ kulminaciją pasiekė ketvirtą kėlinį, likus žaisti beveik 3 minutes – 75:75.

Netrukus „Real“ išsiveržė į priekį – 80:75 (penki iš eilės Fabieno Causeuro taškai). „Barcelonos“ legionieriai Nickas Calathesas ir Brandonas Daviesas sušvelnino skirtumą – 80:79, dar po dvitaškį pataikė Sergio Llullas („Real“) ir Alexas Abrinesas („Barcelona“) – 82:81.

Galiausiai itin svarbius taškus Madrido komandai pelnė buvęs Š.Jasikevičiaus kariaunos puolėjas Adamas Hanga – 84:81, o „Real“ pergalę baudų metimais įtvirtino S.Lullas ir Guershonas Yabusele.

Priminė girdėtą dainelę

„Pasigedau mūsų žaidėjų profesionalesnio požiūrio, pirmiausia – į detales. Norint žaisti finale, bet per antrą mačo dalį praleisti 52 taškus – nepriimtina, nesolidu, – po varžybų kalbėjo Š.Jasikevičius. – Po dviejų kėlinių pirmavome 11 taškų skirtumu, tačiau aš įspėjau: nežaidžiame gerai. Įsivaizduokite esą žaidėjai – ką tokioje situacijoje pagalvotumėte apie trenerio pretenzijas?“

Herojai: „Barcelonai“ atstovaujantys N.Mirotičius (kairėje) ir R.Jokubaitis įvertinti specialiais Eurolygos prizais. / fcbarcelona.com nuotr.

„Barcelonos“ strategas pripažino, kad ši nesėkmė – labai slegianti.

„Kiekvienas iš mūsų privalome pažvelgti į veidrodį ir pasimokyti iš to, kas įvyko. Girdėta dainelė, bet tenka vėl ir vėl ją kartoti, nes tokia tikrovė“, – teigė Š.Jasikevičius.

„Džiaugiuosi, kad mano žaidėjai suprato kovos planą ir visą mačą išliko susikoncentravę. Po dviejų kėlinių supratome, kad niekas nebaigta, tad ieškojome efektyviausių sprendimų, kaip perimti inciatyvą. Didžiausia mūsų stiprybė – kad kiekvienas žaidėjas gali imtis iniciatyvos, ne vien F.Causeuras ar S.Llullas, bet ir Alberto Abalde, G.Yabusele, A.Hanga, Vincentas Poirier. Visi atliko gerą darbą“, – tvirtino „Real“ vyriausiasis treneris Pablo Laso.

Blykstelėjo V.Micičius

Šiandien „Barcelona“ mažajame finale dėl 3-ios vietos varžysis su Pirėjo „Olympiakos“ komanda, kuriai duris į didįjį finalą užtrenkė Eurolygos čempiono titulą ginantis Stambulo „Anadolu Efes“.

Po dviejų kėlinių pirmavome 11 taškų skirtumu, tačiau aš įspėjau: nežaidžiame gerai.

Graikijos ir Turkijos atstovams pusfinalyje likus žaisti 20 sek., rezultatą išlygino „Olympiakos“ vidurio puolėjas Martinas Hassanas – 74:74, tačiau paskutinę rungtynių akimirką „Anadolu Efes“ ataką taikliu tritaškiu užbaigė buvęs Kauno žalgirietis Vasilije Micičius – 77:74.

„Lemiamam metimui pasirinkome V.Micičių, nes Shane'ui Larkinui spazmai vis sutraukdavo kojų raumenis. Vasilije pats nusprendė, kaip pasielgti aikštėje tą itin atsakingą momentą, aš tik patariau, kad jis objektyviai įvertintų situaciją“, – sakė „Anadolu Efes“ vyriausiasis treneris Erginas Atamanas.

Į Pirėjo ir Stambulo ekipų mačą buvo parduota per 15 500 bilietų. Neoficialiais duomenimis, iš jų daugiau nei 11 tūkst. buvo nusipirkę „Olympiakos“ sirgaliai.

Tarp žiūrovų buvo ir svečias iš Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) – „San Antonio Spurs“ ekipos strategas Greggas Popovichus.

Pernai Eurolygos didžiajame finale „Anadolu Efes“ privertė kapituliuoti „Barceloną“ (86:81).

Problema: Š.Jasikevičiaus reikalavimus išgirdo ne visi „Barcelonos“ žaidėjai. / Scanpix nuotr.

Išdalijo prizus

Eurolyga išdalijo prizus geriausiems reguliariojo sezono krepšininkams. Naudingiausiuoju (MVP) pripažintas „Barcelonos“ lyderis Nikola Mirotičius.

Ryškiausio jaunojo žaidėjo – „Kylančios žvaigždės“ – rinkimus, kuriuose dalyvavo komandų vyriausieji treneriai, laimėjo „Barcelonos“ įžaidėjas Rokas Jokubaitis.

„Jis subrendo, žaidžia kaip 30-metis. Tai parodo, kiek daug apie krepšinį jis žino. Roko mentalitetas – įspūdingas“, – apie R.Jokubaitį kalbėjo „Barcelonos“ gynėjas N.Calathesas.

Alphonso Fordo prizas, skiriamas rezultatyviausiam Eurolygos reguliariojo sezono žaidėjui, teko V.Micičiui. Geriausiai besiginančiu krepšininku pripažintas Milano „AX Armani Olimpia“ vidurio puolėjas Kyle'as Hinesas.

Į pirmąjį simbolinį penketuką išrinkti S.Larkinas, N.Mirotičius ir Mike'as Jamesas („Monaco“), Saša Vezenkovas („Olympiakos“) ir Walteris Tavaresas („Real“), į antrąjį – Kostas Sloukas („Olympiakos“), Shavonas Shieldsas („AX Armani Olimpia"), Vladimiras Lučičius (Miuncheno „Bayern“), V.Micičius ir Georgias Papagiannis (Atėnų „Panathinaikos“).

Geriausiu treneriu pripažintas „Olympiakos" strategas Georgias Bartzokas.


Rezultatai

Pusfinalis. „Barcelona“–„Real“ 83:86 (19:19, 26:15, 11:26, 27:26). N.Mirotičius 26 taškai (4/7 dvitaškių, 4/7 tritaškių, 6/6 baudų metimų, 12 atkovotų kamuolių, 5 rezultatyvūs perdavimai, 39 naudingumo balai), N.Laprovittola 17 (3/6 tritaškių), B.Daviesas 15 (5 atkovoti kamuoliai) / F.Causeuras ir G.Yabusele (4/6 tritaškių, 8 atkovoti kamuoliai) po 18 taškų, S.Llullas 15 (3/10 dvitaškių).

Pusfinalis. „Olympiakos“–„Anadolu Efes“ 74:77 (21:18, 22:24, 20:24, 11:11). S.McKissicas 12 taškų (6/6 baudų metimų), T.Dorsey, K.Sloukas (6/6 baudų metimų, 6 rezultatyvūs perdavimai) ir H.Martinas po 11 / S.Larkinas 21 taškas (4/12 tritaškių, 7 rezultatyvūs perdavimai), E.Bryantas 16 (4/6 tritaškių, 6 atkovoti kamuoliai), V.Micičius 15 (4/11 tritaškių, 6 atkovoti kamuoliai, 9 rezultatyvūs perdavimai).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių