Fantastiškas „El Clasico“ mūšis: vienintelį kartą pirmavusi Šaro „Barca“ vos nesukūrė stebuklo

  • Teksto dydis:

Beveik viso susitikimo metu atsilikinėjusi Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama „Barcelona“ (25-4) vos nesukūrė tikro stebuklo. 36 sekundžių atkarpą 11:1 laimėję katalonai buvo per žingsnį nuo turbūt vienos įspūdingiausių pergalių „El Clasico“ derbiuose, tačiau galiausiai 85:87 (15:20, 18:22, 24:17, 28:28) turėjo pripažinti Madrido „Real“ (28-1) krepšininkų pranašumą.

Šis pralaimėjimas reiškia, kad „Barcai“ užimti pirmą vietą reguliariajame sezone vilčių liko labai nedaug. Dabar amžinus varžovus turnyrinėje lentelėje skiria jau trys pergalės, o iki atkrintamųjų liko tik 7 turai.

Madrido klubas, šiemet ACB čempionate pralaimėjęs vienintelį sykį, per likusius turus turi suklupti mažiausiai tris kartus, o ir pati „Barcelona“ tokiu atveju sau klysti nebegali leisti.

Pablo Laso ekipa rungtynes pradėjo užsivedusi – iš karto spurtavo 15:6. Aikštės šeimininkams pavyko nugesinti pirmą varžovų išpuolį, tačiau „Real“ antrajame kėlinuke dar kartą įjungė aukštesnę pavarą ir į priekį nurūko jau 14 taškų persvara (36:22).

Abi ekipos pradėjo žaisti atkarpomis, tačiau po dar vieno varžovų spurto trečiajame kėlinyje Šaras nebeištvėrė – užsidirbo techninę pražangą.

Panašu, kad tai užvedė katalonus, kurie pakilo į dar vieną šturmą ir 13 taškų deficitą ištirpdė iki minimumo (56:57).

Amerikietiški kalneliai šiame mače tęsėsi – F.Causeuras rezultatyviais išpuoliais vėl padidino „Real“ pranašumą iki dviženklio (69:59), bet po kelių minučių ekipas teskyrė keturi taškai.

Milžiniškos svarbos tritaškį svečiams pataikė tikru „X faktoriumi“ šiame mače tapęs 18-metis Tristanas Vukcevičius, po kurio tolimo metimo „Real“ persvara užaugo iki septynių (81:74).

Iš viso Serbijos krepšinio talentas per 21 min. pelnė 11 taškų (3/5 trit.) ir sugriebė 4 kamuolius. Du iš trijų jaunuolio tritaškių tinklelį skrodė būtent lemiamo ketvirčio metu, o jam būnant aikštėje „Real“ pelnė 15 daugiau taškų nei varžovai.

Likus 46 sek., kuomet prie baudų metimo linijos stojo Cory Higginsas, atrodė, kad karališkasis klubas jau turi pergalę savo kišenėje (83:74), tačiau „Barca“ 36 sekundžių atkarpą laimėjo net 11:1 ir pirmą kartą šiame mače išsiveržė į priekį.

Visgi paskutinį žodį šiame mače tarė „Real“ įžaidėjas Nicolas Laprovittola, lemiamos atakos metu pelnęs du taškus su pražanga.

Argentinietis su 12 taškų buvo antras rezultatyviausias žaidėjas „Real“ klube. Už jį solidžiau pasirodė tik veteranas Rudy Fernandezas (13 tšk.).

Š.Jasikevičius į starto penketą metė Pau Gasolį, kuris iš viso rungtyniavo 9 minutes, tačiau taškais nepasižymėjo ir atkovojo 3 kamuolius.

Tai buvo šeštasis „El Clasico“ mūšis šiame sezone – Šaro kariauna yra laimėjusi keturis sykius.

„Barcelona“: Cory Higginsas 21, Nickas Calathesas 18, Nikola Mirotičius 17, Kyle'as Kuričius 12.

Madrido „Real“: Rudy Fernandezas 13, Nicolas Laprovittola 12, Tristanas Vukcevičius ir Usmanas Garuba po 11, Fabienas Causeuras 10.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to saulius

to saulius portretas
debilas

saulius

saulius portretas
klounas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių