Aikštėje – LKL, mintyse – finalo ketvertas

„Pasakykite man bent vieną komandą, kuri visą sezoną išvengia duobelių“, - klausė Giedrius Žibėnas. Kauniečio vadovaujamas Vilniaus „Rytas“ „Betsafe-LKL“ mače namuose 102:72 nepaliko šansų Gargždų komandai ir pakilo į antrąją turnyro lentelės vietą.

Savo 15-os pergalės iš 19 galimų link vilniečiai nušuoliavo lengvai, tačiau mačo pradžia buvo komplikuota. Šeimininkai iškart ėmė atsilikinėti 2:11, 4:19.

Penkiais taškais rungtynes pradėjo Aurimas Urbonas, o „Rytas“ net ir pralaužęs ledus neišlipo iš duobės – 2:11. Skirtumas tarp komandų netrukus pasiekė dar grėsmingesnę ribą – 19:4. Šeimininkų puolimui gyvybės pagaliau įpūtė du tritaškiai ir Martyno Echodo dėjimas. Kėlinyje likus minutei Gargždų ekipoje debiutavo Rodney Purvisas, o Joshua Newkirkas pasižymėjo iš toli – 24:13. Ketvirtį su sirena uždarė Margiris Normantas – 17:24.

Giedrius Žibėnas anksti į aikštę metė Adą Šimonį, o gerą atkarpą surengę vilniečiai sugebėjo priartėti 25:27, kol iš vidutinio nuotolio pataikė J.Newkirkas. Vilniečiams anksti išnaudojus komandinių pražangų limitą nuo baudų metimo linijos pasižymėjo Šarūnas Beniušis. Dar vienu dėjimu rezultatą persvėrė M.Echodas (31:30), netrukus užsidirbęs trečiąją pražangą. Gytis Masiulis pataikė iš toli, bet tuo pačiu netrukus atsakė ir J.Newkirkas – 38:38. Komandos prieš ilgąją pertrauką pasižymėjo trijų taškų vertės atakomis – 41:41.

Trečiajame kėlinyje svečiai ėmė karščiuotis – techninės pražangos suoleliui ir Mariui Runkauskui leido „Rytui“ perimti emocinę iniciatyvą. Vis dėlto apčiuopiamu skirtumu vilniečiai tai pavertė tik po sudėtingo Elvaro Fridrikssono tritaškio, iššaukusio Povilo Šakinio minutės pertraukėlę – 64:55. Į klaidų laviną patekę gargždiškiai leido „Rytui“ taškus rinkti greitose atakose, desperatiškoje situacijoje savo debiuto sulaukė svečių 17-metis Juozas Virkutis, tačiau vilniečiai nenustojo spausti varžovų ir pabėgo 78:57.

Ketvirtajame kėlinyje abi komandos tiesiog atliko formalumus, kurių, skirtumui išaugus iki 25 taškų, nebuvo daug. Šimtąjį tašką tritaškiu pelnė G.Masiulis, rungtynes dar ir užbaigęs dėjimu.

„Rytas“ vietiniame fronte suklupęs nėra jau mėnesį – per šį laikotarpį palaužė Jonavos „CBet“, Klaipėdos „Neptūną“ ir Prienų „Labas GAS“. Tuo tarpu gargždiškiai pastaruoju metu patiesė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir prieniškius, o Utenos „Uniclub Casino–Juventus“ ir Jonavos klubui nusileido tik lemiamomis sekundėmis.

Tarpusavyje šie klubai buvo susitikę dar lapkritį ir tuomet Palangoje stipresnis buvo „Rytas“ 99:81.

„Rytas“ šia pergale sutvirtino antrąją poziciją turnyro lentelėje, Gargždų klubas išlieka vienuoliktas.

„Rytas“: Elvaras Fridrikssonas 22 (3/4 tritaškių), Martynas Echodas 20 (8 atk. kam., 5 blokai), Gytis Masiulis 18 (4/6 tritaškių, 8 atk. kam.), Benedekas Varadis 15 (7 rez. perd., 4 per. kam.), Margiris Normantas 13.

„Gargždai“: Joshua Newkirkas 21 (3/5 tritaškių), Šarūnas Beniušis 13 (7 atk. kam.), Jy'Lanas Washingtonas 12 (5 atk. kam.), Aurimas Urbonas 9, Giedrius Staniulis 6 (5 atk. kam.).

„Buvo geros pastangos, ypač nuo antrojo kėlinio. Rungtynių eigą nulaužėme gynybos dėka. Gerai pasidalinome žaidimo minutes. Norėjome atkirsti Josha Newkirką nuo komandos, jis taškų įmetė, bet nuvargo. Stengėmės palaikyti aukštą tempą, kuriame mes geresni nei „Gargždų“ krepšininkai“, - dėstė G. Žibėnas.

Jo žodžiais, vilniečiai jau galvoja apie KMT finalo ketverto varžybas, kuriose keliami aukščiausi tikslai, tiesa, pirmiausias tikslas – prasibrauti į finalą.

„Jei norime kovoti su „Rytu“ vieno kėlinio nepakanka. Pirmasis ketvirtis buvo geras, o vėliau vilniečiai ėmė mus spausti, todėl kritome į duobę, iš kurios nebeišsikapstėme“, - komentavo „Gargždų“ komandos vairininkas Povilas Šakinis.


Šiame straipsnyje: LKLVilniaus rytasGargždai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnietis

Vilnietis portretas
Su pergale!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių