Pereiti į pagrindinį turinį

FIBA dėmesys A. Milakniui: jis snaiperis, kuris tritaškiais gali nužudyti

2016-01-05 13:15
AFP nuotr.

Turbūt daugeliui krepšinio sirgalių išgirdus Artūro Milaknio pavardę iškart į galvą ateina mintis apie jo pataikytus tritaškius. Taip mano ir oficialus FIBA puslapis, kuris, artėjant Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms, supažindina su nacionalinių rinktinių žaidėjais.

FIBA aprašo 195 cm ūgio snaiperio žaidimą Kazanės UNIKS klube ir Lietuvos rinktinėje.

29-erių metų A. Milaknis yra toks atakuojantis gynėjas, kuris gali pačiu svarbiausiu metu pataikyti tritaškį ir pakeisti rungtynių eigą. Yra žmonių, kurie šį žaidėją vadina vienpusišku, tačiau jeigu krepšininkas sugeba puikiai pataikyti iš toli ir taip žudyti varžovus, tai kodėl treneris neturėtų jam liepti būtent tai daryti?

Vieningoje lygoje UNIKS snaiperis išmetė vos 8 metimus iš dvitaškio zonos ir 48 tritaškius. Akivaizdu, kad Jevgenijus Pašutinas savo ekipoje to ir siekia – jog A. Milaknis mestų iš toli.

„Manau, kad aš tiesiog tuo gimiau. Kai paėmiau kamuolį į rankas iškart žinojau, ką turiu daryti. Kai buvau mažas pataikiau geriausiai visoje grupėje. Nuo tada pradėjau į tai koncentruotis ir dabar tritaškius mėtau valandą prieš rungtynes ir valandą po jų“, – apie savo taiklumą kalbėjo Milaknis.

Lietuvis šią vasarą pirmą kartą užsivilko Lietuvos rinktinės marškinėlius. Europos čempionate jis buvo slaptas ginklas, kuris iššovė mače su Čekija. Tuomet jis per 33 minutes sumetė 4 tritaškius iš 8. Būtent jo sėkmingi metimai lėmė Lietuvos pergalę per pratęsimą.

A. Milaknis neketino sustoti ir ketvirtfinalyje sumetė tris tritaškius, o pusfinalyje padėjo mūsiškiams gauti kelialapį į olimpines žaidynes. FIBA rašo, jog snaiperis Jono Kazlausko ekipoje tapo nepakeičiamuoju.

Taip, Lietuva finale nusileido prieš Ispanijos rinktinę, tačiau A. Milaknio debiutas komandoje buvo sėkmingas.

Legionieriaus karjerą pradėjęs A. Milaknis šiuo metu nerodo pačio geriausio žaidimo. Paskutinėse rungtynėse jis pataiko vos du tritaškius iš 10 bandymų. Visgi jis turi trenerio pasitikėjimą, todėl taiklumas turėtų sugrįžti.

„Visada maniau, kad Kazanė yra Rusijos provincija. Esu maloniai nustebintas, nes čia yra visko, ko man reikia, todėl niekuo nesiskundžiu. Miestas išties labai gražus, modernus ir patogus. Gali pajusti jo istoriją“, – apie naująją gyvenamąją vietą kalbėjo A. Milaknis.

Lietuvos rinktinėje yra milžiniška konkurencija, todėl krepšininkas ir vėl turės kovoti, kad patektų į galutinį dvyliktuką, kuris žais olimpinėse žaidynėse. Visgi jeigu ir nepateks, jis darys ką moka geriausiai – grįš į klubą ir toliau mėtys tritaškius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų