Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos "Fortūna" svečiuose palaužė "Uteną" (komentarai)

2013-11-29 20:49
LMKL.lt inf.
Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdos „Fortūna“ iškovojo šeštąją pergalę LMKL pirmenybėse. Ketvirtąją vietą turnyro lentelėje užimantis uostamiesčio klubas išvykoje po atkaklios kovos įveikė Utenos „Uteną“ rezultatu 77:70 (25:16, 15:18, 19:15, 18:21). Aštuntąjį pralaimėjimą patyrusi Utenos komanda - šešta.

Gabrielės Gutkauskaitės vedamos klaipėdietės į priekį išsiveržė nuo dvikovos pradžios ir iš karto susikrovė saugią 6 taškų persvarą 2:8. Trečiadienį pademonstravusi puikų žaidimą Monika Aleksaitė kėlinuko viduryje pataikė tritaškį, po kurio aikštės šeimininkės priartėjo vieno metimo atstumu , tačiau „Fortūna“ darsyk spurtavo, sėkmingai užbaigė tris atakas iš eilės ir susikrovė 9 taškų pranašumą - 9:18.

Po Robertos Mizgerytės dvitaškio antrajame kėlinyje klaipėdiečių pranašumas tapo dviženkliu - 18:29, tačiau jo išlaikyti viešnioms nepavyko. Giedrė Gricienė dviem taikliais baudos metimais pradėjo iniciatyvą perėmusios „Utenos“ spurtą, po kurio komandas skyrė jau tik 5 taškai - 28:33.

Sėkmingą žaidimą aikštelės šeimininkės pratęsė po didžiosios pertraukos. Sužaidus 4 minutes, Irmos Raugaitės ir G.Gricienės taiklių metimų dėka, „Utena“ ne tik pavijo klaipėdietes, bet ir išsiveržė į priekį, priversdama viešnių trenerius prašyti minutės pertraukėlės - 44:43. Po jos puikią atkarpą sužaidė Kristė Druskytė. Puolėja pelnė 9 iš 16 komandos taškų ir labiausiai prisidėjo prie to, kad prieš paskutines 10 minučių „Fortūna“ susigrąžintų iniciatyvą ir susikrautų dviženklę persvarą - 49:59.

„Utena“ dar kartą pademonstravo savo kovingumą. Rita Žilinskaitė pelnė 5 taškus iš eilės, baudos metimą pridėjo Eglė Jucevičiūtė. „Fortūnos“ pranašumas ištirpo iki 6 taškų - 58:64. Sunkiu viešnioms momentu komandą dar kartą išgelbėjo G.Gutkauskaitė, atstačiusi dviženklę persvarą, kurios užteko iškovoti pergalei.

„Fortūnai“ G.Gutkauskaitė pelnė 23 (6 rez. perdavimai), M.Grigalauskytė - 15 (9 atk. kamuoliai), K.Druskytė - 11 taškų.

„Utenos“ gretose išsiskyrė R.Žilinskaitė, įmetusi 19 taškų. I.Raugaitė pridėjo 13, L.Panasiuk - 10 taškų.

Trenerė Ramunė Kumpienė („Fortūna“): "Visas rungtynes nebuvo jokios įtampos ar jaudulio, jautėme, kad me esame pajėgesnės. Nor ir varžovės vienu metu buvo priartėjusios, tačiau viduje buvo ramybė. Mes kontroliavome padėtį. Po pirmojo kėlinio maniau, kad lengviau laimėsime, tačiau buvo sunku išjudinti žaidėjas po penkias valandas trukusios kelionės. Norėjosi, kad žaidėjos aktyviau dirbtų gynyboje, būtų judresnės, labiau verstų save dirbti, tačiau kelionės nuovargis darė savo. Į Uteną važiavo devynios žaidėjos, nes prieš šias rungtynes čiurną nikstelėjo Simona Dobrovolskytė. Trauma nėra rimta, ji artimiausiu metu mums jau galės padėti. Dvikovoje su Utena patikimiausiai žaidė G.Gutkauskaitė. Ji buvo labai naudinga tiek puolime, tiek gynyboje. Atvirai pasakius, prieš šias rungtynes planavau kitokią taktiką: patausoti Gabrielę ir vienodai žaidybinio laiko padalinti jaunesnėms žaidėjoms, tačiau rungtynių eiga diktavo kitaip ir jai teko žaisti visas 40 minučių”.

Gabrielė Gutkauskaitė („Fortūna“): “Po ilgos kelionės sunkiai išsijudinome. Mus šiek tiek veikė nuovargis, kojos buvo lyg medinės. Svarbiausia, kad iškovojome pergalę. Esame jaunos, turėtume iki rytojaus dvikovos su čempionėmis - Vilniaus "Kibirkšties-VIČI" krepšininkėmis atgauti jėgas ir namuose sužaisti jau kur kas solidžiau.”

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų