K. Maksvytis prieš Europos čempionatą: kai turi tokius tūzus, nejaugi jų nenaudosi?

Europos krepšinio čempionato ritmu jau kvėpuojantis Kazys Maksvytis prisipažino į Kiolną skrendantis su įtampa, tačiau pasitikintis savo auklėtiniais, kurie sieks nudžiuginti gausius savo sirgalius.

"Net tie, kurie turėjo mikrotraumas - Mindaugas Kuzminskas, Eigirdas Žukauskas - visi išsigydė ir važiuoja jau sveiki", - Karmėlavos oro uoste bendraudamas su žurnalistais kalbėjo Kazys Maksvytis.

Prieš ketvirtadienį prasidedantį Europos čempionatą Lietuvos rinktinė laimėjo devynis mačus, tarp jų septynis kontrolinius ir dvejas pasaulio čempionato atrankos rungtynes. Žemyno pirmenybės lietuviams prasidės nuo bene rimčiausio išbandymo - akistatos su neparankiais slovėnais. Pastarieji gins turnyro nugalėtojų titulus.

Kokiomis nuotaikomis išvykstate į pirmenybes?

– Nuotaikos – dvejopos, bet geros. Visi sveiki, pasiruošę, gana neblogai žaidėme pasirengimo etape. Iš kitos pusės tai buvo draugiškos rungtynės, prasidės rimtas čempionatas.

Koks numatytas rinktinės grafikas iki ketvirtadienio rungtynių?

– Numatytas palengvintas grafikas. Kiekvieną dieną turėsime po vieną treniruotę, mažinsime krūvius, nes laukia kas dvi dienas rungtynės. Reikia, kad būtų ir kojos šviežios, ir galva aiški.

Pirmos rungtynės su Slovėnija. Kokių priešnuodžių reikia, stabdant Luką Dončičių?

– Vokiečiai neseniai parodė, kad slovėnus galima nugalėti. Iš kitos pusės tai gal ir nėra gerai, nes jie į pralaimėjimą sureaguos atitinkamai. L.Dončičius yra vienas geriausių pasaulio žaidėjų, net ir NBA komandos turi problemų jį stabdydamos. Jeigu netikėtume, kad galime jį, nesakysiu sustabdyti, bet pristabdyti, nevažiuotume. Prisiimsime rizikas ir bandysime sumažinti jo indėlį į komandos žaidimą.

Visi puikiai atsimename pernykštės olimpinės atrankos rungtynes Kaune su Slovėnija. Ko galima išmokti iš to pralaimėto olimpinio atrankos finalo?

– Kažką darysime panašiai, ką darė praėjusių metų komanda, kai ko nedarysime, nes nepasiteisino. Manau, kad tas mačas mums išėjo į naudą.

Šiemet prie slovėnų vėl prisijungė Goranas Dragičius. Ką įnešė šis veteranas?

– Stabilumo, užtikrintumo, galiausiai, svorio. Kaip ir kiekvienai rinktinei.

Sakėte, jog čempionate kaitaliosite starto penketus. Ar gali prieš slovėnus ilgai kartu aikštėje būti mūsų NBA aukštaūgiai?

– Gali. Kažkurį laiką tikrai gali, čia vyksta žaidimas šachmatais. Jie turi savo kozirius, o mes – savo. Jeigu turi rankoje kozirinį tūzą, negi tu jo neleisi? Mes bandysime išnaudoti savo privalumus, jie – savo.

Čempionatą pradedate akistatomis su dviem favoritais. Kiek esate tam pasirengę psichologiškai?

– Turėjome nemažai rungtynių, gerų treniruočių, tai suteikė pasitikėjimo. Be abejo, čia yra aukšto kalibro varžovai, kaip ir mes. Manau, esame pasiruošę gerai.

Jums, kaip treneriui, su vyrų rinktine – pirmas toks išbandymas. Ar yra jaudulio?

– Mažesnėmis apimtimis tokį modelį esu patikrinęs jaunimo čempionatuose. Čia – kažkas panašaus. Žinoma, daugiau dėmesio, daugiau spaudimo, bet tą jau esu praėjęs. Dabar naujas etapas, laukiame čempionato, ilgai ruošėmė. Liko vyšnaitė ant torto.

Grupė – mirtininkų. Bet galbūt, kaip treneriui, tai net geriau, teoriškai tikintis lengvesnių varžovų atkrintamosiose, o toks startas grupėse bus geras pasiruošimas prieš lemiamas kovas?

– Norėtųsi lengvai įeiti, apšilti ir pasiekti geriausią sportinę formą atkrintamosiose, bet šįkart formatas yra kitoks. Pradžia nebus labai lengva, bet, galbūt, išvengsime atkrintamosiose stipresnių varžovų. Galbūt tai išeis į naudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių