Pereiti į pagrindinį turinį

Graikas į „Žalgirį“ grįžo ne dėl pinigų

2013-06-26 17:36
Graikas į „Žalgirį“ grįžo ne dėl pinigų
Graikas į „Žalgirį“ grįžo ne dėl pinigų / Reuters nuotr.

„Ne pinigai sugrąžino jį į Kauną. Tiesiog trenerį sužavėjo jaunos komandos idėja“, – teigė krepšinio specialisto iš Graikijos Iliaso Zouro agentas Obradas Fimičius. Vladimiro Romanovo prieš pusantrų metų lengva ranka atleistas treneris akmens užantyje nesinešiojo ir, rinkdamasis naują darbovietę, pirmenybę skyrė Kauno „Žalgiriui“, o ne didesniu atlyginimu viliojusiam Turkijos klubui, rašo delfi.lt.

Sugrįš į naują „Žalgirį“

Tarptautiniuose krepšinio renginiuose prasilenkdamas su žurnalistais iš Lietuvos, I.Zouros ne veltui stengdavosi prisiminti savo kuklias lietuvių kalbos žinias.

Mėgstamiausias graiko lietuviškas žodis – „gynyba“ – vėl skambės tiek „Žalgirio“ arenoje, tiek jos spaudos konferencijų salėje.

Nors 47-erių specialistas toli gražu nėra toks iškalbingas kaip romanus laisvalaikiu rašantis Joanas Plaza, 2011 metų spalį atsisveikinant su Kaunu ištartų žodžių apie būsimą sugrįžimą jis nepamiršo.

Dvejų metų sutartį su Lietuvos čempionų klubu antradienį oficialiai sudaręs I.Zouros Kaune nebesutiks nei pirmąkart į „Žalgirį“ jį pakvietusio, o paskui skubotai atleidusio buvusio klubo šeimininko V. Romanovo, nei žaidėjų iš NBA Sonny Weemso ar Ty Lawsono bei penkių Lietuvos rinktinės krepšininkų.
Treneris nebegaus ir tokio atlyginimo kaip anksčiau, siekusio 300 tūkst. eurų (daugiau nei 1 mln. litų) per sezoną.

„Į finansinius niuansus per daug lįsti nenorėčiau, bet naujo kontrakto suma – gerokai mažesnė“, – DELFI patvirtino švaistytis pinigais į kairę ir į dešinę nebeketinančio klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

I.Zourui kartu su „Žalgirio“ vadovybe teks suburti Eurolygos komandą vos už 10 mln. litų. O būtinybės stropiai skaičiuoti kiekvieną centą graikas, anot jo agento, galėjo ir išvengti.

„Turėjome pasiūlymą iš Turkijos, kuris buvo daug pelningesnis. Tik tiek, kad ta komanda nežais Eurolygoje“, – tikino O. Fimičius.

Patraukė ilgalaikis projektas

Kodėl tuomet buvęs Graikijos rinktinės strategas nusprendė antrą kartą ruoštis kelionei į Lietuvą?

„Jam labai patiko čia dirbti anksčiau, bet šįkart viskas bus visiškai kitaip. Klubo biudžetas bus žymiai mažesnis, todėl per dvejus ar trejus metus reikės nulipdyti gerą komandą iš jaunų žaidėjų. Toks iššūkis ir patraukė mano klientą“, – dėstė O. Fimičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų