Pereiti į pagrindinį turinį

Į rinktinę keliaujantis V. Čižauskas: vyresnių žaidėjų nebijau

T.Jogėla ir V.Čižauskas ruošiasi „Nike Hoop Sumit“ rungtynėms
T.Jogėla ir V.Čižauskas ruošiasi „Nike Hoop Sumit“ rungtynėms / Vaidoto Grigo nuotr.

Trečiadienį iš universiados sugrįžo Lietuvos studentų rinktinė, kuri antradienį 87:50 sutriuškino Rumunijos krepšininkus ir užėmė penktąją vietą.

Dešimt universiadoje žaidusių lietuvių galės pradėti planuoti atostogas ir poilsį, o štai Adas Juškevičius ir Vytenis Čižauskas jau trečiadienį vakare buvo Palangoje, kur prisijungė prie šalies vyrų rinktinės.

„Penktą vietą iškovojome. Taip ir pavargome...“, – pridūrė įžaidėjas.

Universiadoje vidutiniškai 10,9 taško rinkdavęs ir 3,4 rezultatyvaus perdavimo atlikdavęs krepšininkas pripažino nustebęs, kai sužinojo, jog yra pakviestas į rinktinės stovyklą.

„Po paskutinių rungtynių Dainius Adomaitis pasakė, kad esu kviečiamas į rinktinę, taip pat skaičiau internete apie tai. Labai nustebino mane ši žinia, nes nelabai tikėjausi. Smagu tikrai, kad pakvietė“, – džiaugėsi V.Čižauskas.

„Visada žaidžiau taip, kaip moku ir kaip galiu. Treneris nusprendė pakviesti mane dėl to ir džiaugiuosi. Važiuosiu į stovyklą parodyti, ką moku. Stengsiuosi atiduoti visas jėgas.“

Paklaustas, ar penktoji vieta universiadoje atspindi tikrąjį rinktinėse pajėgumą, V.Čižauskas teigė, jog mūsiškiai turėjo laimėti medalius ir užimta pozicija netenkina komandos narių.

„Nemanau, kad atspindi tikrąją situaciją. Per visą pasirengimą ir universiadą patyrėme vos vieną nesėkmę. Visi esame labai nusivylę. Manau, kad tikrai turėjome laimėti medalius“, – įsitikinęs atakų organizatorius.

V.Čižauskas bus vienas jauniausių vyrų rinktinėje, tačiau nesibaimina vyresnių ir labiau patyrusių krepšininkų pokštų ir yra pasiruošęs prieš juos atsilaikyti: „Reikės bandyti atlaikyti kažkaip. Pirmą kartą rinktinėje būsiu, bet manau, jog esu pasiruošęs. Galbūt Jonas šiek tiek užstos.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų