Į Tokiją liko keturi kelialapiai

  • Teksto dydis:

Kitąmet į Kauną atvyks krepšininkai iš keturių žemynų. Tai paaiškėjo vakar, ištraukus Tokijo olimpinių žaidynių atrankos turnyrų burtus.

Lietuvos rinktinė A grupėje kovos su Venesuelos ir Pietų Korėjos atstovais. B grupėje rungtyniaus Lenkijos, Slovėnijos ir Angolos krepšininkai.

Tad yra didelė tikimybė pamatyti Kaune vieną ryškiausių pasaulio krepšinio žvaigždžių – slovėną Luką Dončičių.

1-2 vietas užėmusios ekipos žais pusfinalio rungtynes (A1–B2 ir B1–A2). Vienintelis kelialapis į 2020-ųjų olimpiadą bus įteiktas turnyro finalą laimėjusiai komandai.

Varžybos numatytos birželio 23-28 dienomis "Žalgirio" arenoje.

Belgrade (Serbija) rungtyniaus Serbijos, Italijos, Puerto Riko, Dominikos Respublikos, Naujosios Zelandijos ir Senegalo rinktinės, Splite (Kroatija) jėgas išmėgins Kroatijos, Rusijos, Brazilijos, Vokietijos, Meksikos ir Tuniso komandos, Viktorijoje (Kanada) žais kanadiečiai, graikai, čekai, turkai, kinai ir urugvajiečiai.

Burtus traukė olimpinis vicečempionas, 2006 m. pasaulio ir 2009 m. Europos čempionas, Ispanijos repšinio federacijos prezidentas Jorge Garbajosa.

Vietas Tokijo olimpiados vyrų krepšinio turnyre, kuris vyks 2020-ųjų liepos 26 – rugpjūčio 9 dienomis, jau yra užsitikrinusios aštuonios rinktinės: Japonijos (kaip šeimininkė) ir Argentinos, Australijos, Prancūzijos, Irano, Nigerijos, Ispanijos bei JAV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių