Pereiti į pagrindinį turinį

Ispanijos krepšinio rinktinės treneris: pralaimėjimai padidina koncentraciją

2016-08-08 13:45

Ispanijos rinktinė trečiojo kėlinio viduryje turėjo solidžią 14 taškų persvarą (50:36) ir atrodė, kad Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių starte iškovos pergalę.

Sergio Scariolo
Sergio Scariolo / Scanpix nuotr.

Tačiau Sergio Scariolos vadovaujama komanda lemiamą ketvirtį sužaidė itin prastai. Ji prarado vieną kamuolį po kito, varžovams dovanojo antruosius šansus ir galop patyrė nesėkmę 70:72.

Po tokių rungtynių Ispanijos rinktinės treneris S. Scariolo teigė, jog tikisi, kad jo auklėtiniai padarys išvadas.

„Lemiamame ketvirtyje varžovams leidome pelnyti 25 taškus, atkovoti 5 kamuolius puolime, o ir patys praradome 5 kamuolius. Turime kur kas geriau žaisti ketvirtajame kėlinyje. Privalome ir toliau demonstruoti savo žaidimą. Pralaimėjimai padidina komandos koncentraciją, ties tuo dabar turime dirbti“, – sakė treneris.

Vienas rezultatyviausių Ispanijos komandos žaidėjų – Nikola Mirotičius, kuris pelnė 19 taškų ir atkovojo 6 kamuolius. Jis pripažino, kad komanda antroje mačo dalyje atsipalaidavo.

„Mes gerai žaidėme pirmoje pusėje, tačiau po ilgosios pertraukos atsipalaidavome. Kroatai tuo pasinaudojo, o mes pradėjome nervintis. Jie yra gerai pasiruošę fiziškai, tačiau viskas priklausė nuo mūsų emocijų“, – sakė krepšininkas.

Nors ir pralaimėjo, N. Mirotičius pasiuntė pozityvią žinutę Ispanijos rinktinės sirgaliams: „Nepaisant to, kad žaidėme prastai, mums nesisekė, prastai kovojome dėl kamuolių, tačiau vis tiek turėjome šansų laimėti. Žinome, kad liko dar daug rungtynių, tačiau patys turime dėti žingsnį į priekį.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų