Pereiti į pagrindinį turinį

Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72

2009-09-04 14:11
Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72 Įspūdingos rinktinės palydėtuvės: Lietuva - Ispanija 94:72

Vis dar kamuojama klaidų, bet pagaliau - tokia Lietuvos rinktinė, kokią norėtume matyti. Akistatos su lietuvišku uraganu neatlaikė iki tol labai tvirtai ant kojų stovėjusi Ispanijos rinktinė.

Neįtikėtinai taikliai krepšį atakavę lietuviai aistrų ir emocijų kupinose rungtynėse 94:72 (23:18, 23:22, 26:19, 22:13) įveikė pasaulio čempionus ir aidint šūksniams "Lietuva, Lietuva!" buvo išlydėti į Europos čempionatą.

Kartu lietuviai "Siemens" arenoje pasiekė saldų revanšą už pralaimėjimą 74:100 ispanams prieš kelias savaites Sevilijoje.

Lietuvos rinktinei taškų pelnė visi dešimt rungtyniavusių krepšininkų. Sunkiausiai sulaikomi buvo Tomas Delininkaitis ir Linas Kleiza - po 19 taškų. Marijonas Petravičius pridėjo 14, Kšyštofas Lavrinovičius - 10 taškų.

Ispanams 15 taškų pelnė Marcas Gasolis, 13 - Jorge Garbajosa.  

Ispanijos rinktinei tai buvo pirmasis pralaimėjimas nuo Pekino olimpiados finalo. Per pasirengimą Europos čempionatui Sergio Scariolo auklėtiniai buvo laimėję visus septynis susitikimus.

Ispanai draugiškas rungtynes svečiuose žaidė pirmą kartą per trejus metus. Išvilioti iš savo buveinės pietiečius padėjo pastaruoju metu labai glaudžiais tapę ryšiai tarp Lietuvos ir Ispanijos krepšinio federacijų.

Lietuvos rinktinės gretose dėl tėvo ligos nežaidė Mantas Kalnietis, o traumą patyręs Andrius Mažutis apšilinėjo, bet aikštėje nepasirodė.

Ispanų gretose nebuvo žaizdas dar iki galo neišsilaižiusių Pau Gasolio ir Rudy Fernandezo.

Į Europos čempionatą Lenkijoje Lietuvos ir Ispanijos rinktinės kartu išskris šeštadienio rytą. Lietuviai pirmą mačą pirmadienį žais su Turkijos rinktine.

Rungtynės

Prieš rungtynes skambėjusi grupės "Queen" daina "We will rock you", regis, įkvėpė abi komandas. Mačas prasidėjo uraganišku tempu, o sužaidus vos keturias minutes švieslentė rodė minimalų lietuvių pranašumą - 10:9.

Per tą laiką lietuviai jau buvo spėję padaryti tris klaidas. Ir visas tokiose situacijose, kuriose, kaip sako rinktinės treneris Ramūnas Butautas,  "suklysti dar reikia sugebėti". 

Nepaisant to, lietuviai sugebėjo įgyvendinti pirmąją užduotį - neleisti pasaulio čempionams įsiautėti nuo pirmųjų mačo akimirkų. Nors šeimininkai buvo trumpam patekę į nesėkmių atkarpą, rezultatas iki pat kėlinio pabaigos buvo apylygis - 11:14, 16:14, 19:17.

Dar svarbiau, kad lietuviai bet pirmame kėlinyje išsprendė kitą savo bėdą - tritaškių pataikymą. Du tolimus metimus įsmeigė Tomas Delininkaitis, po vieną - Linas Kleiza ir Jonas Mačiulis.

Po kėlinio audringai 10 tūkst. žiūrovų palaikomi lietuviai pirmavo 23:18.

Antras kėlinys prasidėjo dar geriau. Darjušas Lavrinovičius taip pat pataikė tritaškį, o lietuvių persvara išaugo iki rekordinių 8 taškų. Dar už kelių akimirkų Madrido "Real" kitą sezoną žaisiantis Darjušas pridėjo dvitaškį su bauda ir jau 29:20.

Kai tolimą bombą dar pataikė Artūras Jomantas, "Siemens" arena tiesiog sprogo iš pasitenkinimo (32:20, 13 min.), o S.Scariolo buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės.

Tada jau laikas buvo ispanų atsakymui. 6 svečių taškai be atsako, ir jau - R.Butauto minutės pertraukėlė. Po jos lietuviai puolime pagaliau rado argumentų prieš ispanų aikštės gynybą - pataikė R.Javtokas, tačiau lietuvių persvara ir toliau pamažu tirpo, kol likus 2:22 min. po dar vienos klaidų lavinos galutinai ištirpo - 36:36.

Lietuvos rinktinei kiek lengviau kvėptelti leido keturis taškus iš eilės pelnęs Kšyštofas Lavrinovičius, o kėlinys baigėsi išvis pagirtinai, kai aidint sirenai dar vieną tritaškį smeigė T.Delininkaitis - 46:40.

Iškart po pertraukos toliau sąlygas diktavo lietuviai. Savo metimą pajutęs L.Kleiza per keturias minutes vienas pats surinko 10 taškų (ispanų rinktinė - 5), o lietuvių persvara šoktelėjo iki 61:45.

Dar svarbiau, kad šįkart R.Butauto auklėtiniai jau sugebėjo išvengti duobės ir iki kėlinio pabaigos išsaugojo dviženklę persvarą. Po 30 minučių - 72:59.

Po pertraukos aikštėje netrūko ir papildomų aistrų. L.Kleiza įsivėlė į žodžių ir apsistumdymų karą su J.Garbajosa, o Marijonas Petravičius - su Alexu Mumbru.

Tačiau lietuviai ir toliau nemažino apsukų, o po K.Lavrinovičiaus dvitaškio ir baudos metimo skirtumas perkopė 20 taškų - 83:62 (33 min.). Dar po kelių minučių galutinai tapo aišku, kad likęs mačo laikas tėra paprastas formalumas.

Griaudint audringoms tūkstantinės minios ovacijoms Lietuvos rinktinė į Europos čempionatą išvyksta po daugybės optimizmo suteikusios pergalės 94:72.  

Rungtynių vaizdo reportažas:
 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų