Išslydo dar vienas titulas: Šaras ir „Barca“ krito paskutinių sekundžių dramoje

  • Teksto dydis:

Nesėkmingai susiklosčius Katalonijos taurės finalui, Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama „Barcelona“ paskutinių sekundžių dramoje krito ir Ispanijos Supertaurės finale. Katalonai kovoje dėl titulo privalėjo pripažinti savo principinio varžovo Madrido „Real“ pranašumą – 67:72 (14:18, 18:13, 17:19, 18:22).

Tai buvo tikras „El Clasico“ mūšis, kuriame atkakli kova tęsėsi visas 40 minučių.

Ketvirtajame kėlinyje keletą neprotingų pražangų atlikusi „Barca“ paleido savo varžovus į priekį, o už priekaištus teisėjui techninės pražangos susilaukė ir Šarūnas Jasikevičius.

Tačiau nervai darė savo ir kitoje aikštės pusėje – „karališkojo“ klubo krepšininkų baudos viena po kitos skriejo pro šalį, o visai netrukus technine pražanga buvo apdovanotas ir jų strategas Pablo Laso.

Atsiliekant 66:67, N.Mirotičius stojo mesti dviejų baudos metimų, tačiau pataikė tik vieną. Kitoje atakoje sudėtingą metimą nuo lentos pataikė Facundo Campazzo, o likus apie 20 sek. Šaras paprašė minutės pertraukėlės.

Deja, tačiau kita katalonų ataka buvo nesėkminga – Adamui Hangai veržiantis link krepšio kamuolys iš vengro rankų buvo švariai išmuštas Rudy Fernandezo, o aikštę žaidimo įrankis paliko būtent nuo A.Hangos.

Tiesa, „Real“ ir vėl realizavo tik vieną baudą, o šansą išplėšti pratęsimą turėjo tas pats A.Hanga. Visgi puolėjo tritaškis skriejo pro šalį, o trečius metus iš eilės šalies Supertaurę laimėjo „Real“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių