Įvertinimas L. Lekavičiui: išskyrė tarp geriausių Eurolygos ne starto penketo žaidėjų

  • Teksto dydis:

Eurolygoje, skirtingai nei NBA, nėra skiriamas prizas geriausiam 6-ajam žaidėjui, tačiau tinklalapis eurohoops.net nusprendė išskirti 5 krepšininkus, kurie pretenduotų į šį apdovanojimą stipriausioje Senojo žemyno lygoje, jei tokie rinkimai būtų.

Tarp penkių krepšininkų buvo išskirtas ir Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas Lukas Lekavičius.

„Žalgiris“, „Panathinaikos“ ir vėl „Žalgiris“ – žalia spalva atrodo tinka L. Lekavičiui, – rašo eurohoops.lt. – Jis yra trečias pagal pelnomus taškus „Žalgiryje“, 0,5 taško atsiliekantis nuo Mariaus Grigonio, kuris yra pirmas. Gynėjas taip pat rikiuojasi antras pagal rezultatyvius perdavimus ir ketvirtas pagal naudingumo balus.

Šalia šių skaičių, L. Lekavičius buvo viena pagrindinių priežasčių, kodėl jis ir jo komandos draugai laimėjo 7 iš pastarųjų 10 mačų ir grįžo į kovą dėl atkrintąmųjų. Per šią seriją įžaidėjas 7 kartus surinko dviženklį taškų skaičių.“

L. Lekavičius šį sezoną per 24 susitikimus tris sykius pasirodė starto penkete ir vidutiniškai Eurolygoje per 19 minučių pelno po 11 taškų, atlieka po 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 10,5 naudingumo balo.

Be žalgiriečio eurohoops.lt, kaip kandidatus laimėti geriausiojo 6-ojo žaidėjo prizą, išskyrė Atėnų „Panathinaikos“ gynėją Tyrese'ą Rice'ą, Tel Avivo „Maccabi“ atstovą Tylerį Dorsey, Madrido „Real“ aukštaūgį Jordaną Mickey bei „Barcelonos“ narį Malcolmą Delaney.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių