Pereiti į pagrindinį turinį

J. Kazlauskas: nesužaidėme kaip komanda

2015-08-18 19:21
basketnews.lt
Tomo Raginos nuotr.

Po sudėtingiausios pergalės šios vasaros draugiškų rungtynių cikle rinktinės treneris Jonas Kazlauskas nežinojo, kurį žaidėją galėtų pagirti. Lietuvos rinktinė po trijų kėlinių nuo makedonų atsiliko 42:50 ir pergalę iškovojo tik po galingai sužaisto ketvirto kėlinio.

„Visi žaidėjai priiminėjo daug neteisingų sprendimų. Varžovai mus išmušė iš mums įprasto puolimo, nesigaudavo pikenrolai, nesigaudavo perdavimai po krepšiu, kai bandydavome atsidengti trijų sekundžių zonoje, neužsiimdavome gerų padėčių, varžovai mus iš jų išmušdavo. Daug žaidėjų darė pakankami daug klaidų“, – po mačo galvą kraipė Kazlauskas.

Rinktinė užstrigo jau mačo pradžioje, kai per pirmą kėlinį prarado 7 kamuolius. Vien Mantas Kalnietis per šį ketvirtį suklydo 4 kartus, o dvikovą baigė praradęs 7 kamuolius. Visa nacionalinė komanda suklydo 16 kartų – daugiausiai šią vasarą.

„Vakar džiugino klaidų ir rezultatyvių perdavimų santykis, šiandien jis buvo atvirkščias, nežaidėme kaip komanda. Ieškojome, kaip greičiau išmesti kamuolį, blogai judėjome, – sakė Kazlauskas. – Gerai kad gavosi tokios rungtynės, ne visada bus lengva, dar laukia pakankamai daug stiprių varžovų ir viskas vyksta pakankamai normaliai.“

Kazlausko manymu, išmušti rinktinę iš vėžių galėjo ir netradicinis starto penketas. Jame šį kartą greta Manto Kalniečio žaidė Artūras Milaknis, Mindaugas Kuzminskas, Domantas Sabonis ir Antanas Kavaliauskas.

Šis penketukas beveik visą pirmą kėlinį žaidė be keitimų, o Kazlauskas mačo neskubėjo stabdyti minutės pertraukėle net tada, kai varžovai ėmė tolti.

„Minutės pertraukėlių neėmiau specialiai, norėjau, kad patys susitvarkytų. Norėjau duoti daugiau laisvės Mantui, kad jis suvaldytų komandą. Visgi jam dar reikia rungtynių, kad susitvarkytų“, – pripažino Kazlauskas.

Rinktinės treneris neskubėjo teisti žaidimo šią vasarą dar nerandančio Kalniečio. Per penkerias rungtynes Kalnietis aikštėje vidutiniškai praleidžia po 17,2 minutes, pelno po 5,6 taško, atlieka po 4,4 rezultatyvaus perdavimo ir suklysta po 2,6 kamuolio. Dvitaškius jis meta vos 31,3 proc. taiklumu (5/16) ir dar nė karto nestojo prie baudų metimo linijos.

„Ko Mantui trūksta? Žaidimo praktikos. Nėra lengva grįžti praleidus visą sezoną, reikia žaisti daug rungtynių. Dėl to jis ir gauna daug laiko. Nerimauti verčia kiekvieno žaidėjo prastesnis pasirodymas, bet nesinori daryti greitų išvadų“, – sakė rinktinės treneris.

Kazlauskas mače su Makedonija į aikštę neišleido Jono Mačiulio, Luko Lekavičiaus ir Ado Juškevičiaus. Su rinktine jau nebuvo ir į Torontą išskridusio Jono Valančiūno.

Lietuviai trečiadienį sužais paskutines draugiškas rungtynes namie – jų varžovais bus Kroatijos krepšininkai.

Po to Kazlausko auklėtiniai dar savaitę treniruosis Kaune, o rugpjūčio 26 dieną išvyks į Graikiją, kur lauks paskutinis draugiškas turnyras prieš Europos čempionatą.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų