J. Valančiūnas vėl užkariavo „Clippers“ baudos aikštelę, bet saldų revanšą pasiekė pastarieji

  • Teksto dydis:

Antrą vakarą iš eilės su vienais iš NBA lygos favoritų stumdęsis Jonas Valančiūnas baudos aikštelėje nesutiko sau lygių ir surinko eilinį dvigubą dublį, tačiau susitikimo baigtis šįsyk – labai skirtinga. „Los Angeles Clippers“ (24-11) pasiekė revanšą rezultatu ir 119:99 (32:30, 31:17, 27:25, 29:27) sudorojo „Memphis Grizzlies“ (14-15).

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Lietuvos laiku „Clippers“ namuose buvo pažeminti net 28 taškų skirtumu, tad šiame mače nusprendė nejuokauti ir visus reikalus išspręsti dar pirmoje susitikimo dalyje.

„Grizliai“ varžovams priešinosi tik apie kėlinį, o lemiamą rungtynių spurtą Los Andželo klubas inicijavo prieš pat pertrauką – atkarpą laimėjo 13:1 ir jau pirmavo 63:47.

Po pertraukos vaizdas aikštėje nesikeitė – Memfio klubui taip nė sykio ir nebepavyko deficito sumažinti iki vienženklio, o visą susikaupusį pyktį ketvirtojo kėlinio pabaigoje ant teisėjų išlieti nusprendė „Grizzlies“ talentas Ja Morantas, dėl jo manymu neužfiksuotos pražangos pažėręs priekaištų teisėjų brigadai ir užsidirbęs dvi technines nuobaudas.

Beje, tai buvo pirmasis kartas karjeroje, kuomet 21-erių įžaidėjas buvo išvarytas iš rungtynių.

Jonas Valančiūnas baudos aikštelėje ir vėl nesutiko ryškesnio pasipriešinimo – su 22 taškais (9/16 dvit., 0/1 trit., 4/5 baud.) tapo rezultatyviausiu komandos krepšininku, taip pat atkovojo 11 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 1 kamuolį perėmė ir nepadarė nė vienos klaidos.

Ja Morantas pelnė 20 taškų, tačiau iš žaidimo pataikė tik 7 metimus iš 20.

Įdomu tai, kad „Grizzlies“ rungtynes pradėjo 4 pataikytais tolimais metimais iš 5, tačiau per likusį mačo laiką pataikė vos 5 tritaškius iš 23,

Varžovų gretose svečius negailestingai baudė Kawhi Leonardas. Puolėjas pelnė 30 taškų (8/13 met., 11/11 baud.), atkovojo 9 kamuolius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

„Clippers“ Vakarų konferencijoje šiuo metu užima antrą vietą, o „Grizzlies“ – dešimtą.

„Los Angeles Clippers“: Kawhi Leonardas 30, Lou Williamsas 17, Paulas George'as (8 rez. perd.), Nicolas Batymas ir Terance'as Mannas po 13, Serge'as Ibaka 12, Patrickas Beverley 11.

„Memphis Grizzlies“: Jonas Valančiūnas 22, Ja Morantas 20 (5 rez. perd.), De'Anthony Meltonas 16, Kyle'as Andersonas 12 (9 atk. kam., 5 per. kam.), Dillonas Brooksas 11.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių