J. Valančiūno žaidimu sužavėtas L. Scola: jis gali tapti pačia ryškiausia žvaigžde

Galingai dvejas pirmąsias atkrintamųjų varžybų rungtynes su Indianos „Pacers“ komanda sužaidęs Toronto „Raptors“ bokštas Jonas Valančiūnas Kanadoje sukėlė naujas diskusijas.

Ar tai naujasis „Raptors“ vedlys, į šešėlį pastumsiantis žaidimo nerandančius Kyle'ą Lowry ir DeMarą DeRozaną? Su šiuo teiginiu iš dalies sutinka kitas „Raptors“ puolėjas Luisas Scola, kuris neslepia, kad šiuo metu pagrindinis komandos variklis yra 24-erių metų centras iš Lietuvos.

„Dabar jis mumis rūpinasi. „Pacers“ sukūrė puikią taktiką, kuri neleidžia siautėti nei K. Lowry, nei D. DeRozanui, o tokiu būdu Jonui paliekama daugiau erdvės ir jis tuo puikiai pasinaudoja“, – sakė L. Scola.

Kol kiti „Raptors“ lyderiai vis dar šaudo tuščiais šoviniais, pagrindiniais Toronto ekipos reikalais užsiima J. Valančiūnas. Patikimai ir ramiai dirbantis uteniškis sėkmingai tvarkosi abejose aikštelės pusėse ir per dvejas rungtynes vidutiniškai rinkdamas po 17,5 taško ir 17 atkovotų kamuolių, tapo rimtu galvos skausmu jokių priešnuodžių neturinčiam „Pacers“ strategui Frankui Vogeliui.

„Jam nėra lubų. Jis gali būti tuo, kuo nori būti ir tai priklauso tik nuo jo paties. J. Valančiūnas gali būti pačia ryškiausia žvaigžde. Jis tik turi dirbti. Jonas turi suprasti, kaip toli jis nori eiti į priekį. Jis juda link to“, – neabejoja argentinietis.

Argentinos rinktinės žvaigždės įsitikinimu, toks J. Valančiūno žaidimas, kurį jis demonstruoja atkrintamosiose, verčia manyti, kad lietuvio potencialas yra beribis.

„Jis puikiai blokuoja metimus ir kovoja dėl kamuolių. Jis yra centras, aplink kurį galima statyti komandą. Žaidžiant du prieš du, mobilumo atžvilgiu jis nėra toks vikrus kaip kiti, atletiškesni aukštaūgiai, bet kaip ir minėjau, jis dirba ir ruošiasi tam. Jis turi šviesią ateitį. Kaip ryškiai šviečiančią, kol kas neaišku.

NBA buvo ir yra daug gerų žaidėjų. Ne visi jie dabar yra žvaigždės ar legendos, nes tai padaryti sunku. Bet J. Valančiūnas gali tai padaryti. Jam tereikia tuo patikėti“, – toliau liaupsių komandos draugui negailėjo L. Scola.

Tuo metu daug dėmėsio po pirmųjų dvejų atkrintamųjų rungtynių sulaukęs J. Valančiūnas toliau dirba sukandęs dantis. „Raptors“ ramsčio tikinimu, kiekvienos rungtynės atkrintamosiose yra skirtingos, todėl džiūgauti neverta.

„Atkrintamosios yra visiškai skirtingos rungtynės. Čia tu gauni daugiau dėmesio iš varžovų komandos, daugiau nei reguliariajame sezone. Jie žino kiekvieną tavo žaidimo elementą, judesį ir kitą žingsnį. Viskas priklauso nuo detalių.

Atkrintamosiose prasideda daugiau taktinis nei fizinis žaidimas. Taip, mes turime daugiau patirties žaidžiant atkrintamosiose, bet kiekvieną kartą laukia skirtingos rungtynės. Tokios bus ir trečiasis serijos mačas. Jie mėgins kai ką iš mūsų atimti“, – sakė J. Valančiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

didelė pagarba Skolai

didelė pagarba Skolai portretas
Dėka Skolos palaikymo, Jonas morališkai atsigavo po "gwiazdų" DeRozano ir Laurio pjudymų.

Laurynas

Laurynas portretas
Linkėdamas Jonui kuo geriausio, sakau, kad JIS iš LIETUVOS.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių