J. Zdovcas po rungtynių pasidžiaugė auklėtinių puolimu, bet turėjo pastabų dėl gynybos

Kauno „Žalgiris“ Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“, o pirmoje rungtynių pusėje užfiksavo sezono rekordą, įmesdamas 56 taškus.

Po rungtynių kauniečių vairininkas Jure Zdovcas pasidžiaugė auklėtinių puolimu, tačiau turėjo pastabų dėl gynybos.

„Žinote mane, gerbiu kiekvieną varžovą ir visiems ruošiamės vienodai, – spaudos konferencijoje kalbėjo J. Zdovcas. – Norėjome pailsinti kai kuriuos žaidėjus, bet kalbant bendrai apie rungtynes, buvau šiek tiek nusivylęs gynyba pirmoje pusėje, o po pertraukos jie priartėjo.“

„Galiausiai laimėjome 30 taškų persvara, kas yra labai gerai, pataikėme tritaškius, daugiau jų turime mesti ir Eurolygoje, – tęsė slovėnas. – Pirma rungtynių pusė puolime buvo labai gera, antroje jau vėluodavome su perdavimais. Kaip bebūtų, laimėti yra smagu po pralaimėjimų Eurolygoje ir tikiuosi sužaisime geras rungtynes antradienį.“

Karolis Lukošiūnas sužaidė rezultatyviausias rungtynes LKL, įmetęs 20 taškų, o po pergalės J. Zdovcas išskyrė snaiperio profesionalumą.

„Kai pažiūrėjau į statistikos protokolą, 6 tritaškiai iš 8, pagalvojau, kad jis turėtų taip atakuoti ir Eurolygoje. Kas man patinka, tai jo profesionalumas, jis sunkiai dirba treniruotėse, seka mūsų taisykles, – pasakojo slovėnas. – Jis tobulėja gynyboje, man atvykus būtent tai buvo pagrindinė Karolio problema. Jis labai susikoncentravęs gynyboje ir išnaudoja šansus. Jis nusipelnė didesnio šanso anksčiau, bet Milaknis žaidė labai gerai, o dabar su visomis mūsų traumomis jis tapo labai svarbiu komandos krepšininku.“

15 minučių aikštėje praleido Titas Sargiūnas, kuris pelnė 5 taškus, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 10 naudingumo balų. 18-metis po rungtynių susilaukė ir J. Zdovco pagyrų.

„Planas buvo žaisti su Tai Websteriu ir Titu, bet medikai davė žalią šviesą dėl Manto Kalniečio čiurnos, todėl turėjome ir jį integruoti. Dėl Tito, jis yra įžaidėjas, svarbiausia pozicija krepšinyje, o treniruotėms laiko stinga ir galbūt dėl jo buvau per daug konservatyvus. Jis tikrai gerai pasirodė, yra tvirtas fiziškai, gali spausti varžovų įžaidėjus ir atitinka šį lygį“, – jaunuolį gyrė J. Zdovcas.

O kokia situacija yra su Manto Kalniečio čiurna? „Jis 100 proc. pasiruošęs, kitu atveju nebūtų žaidęs. Gydytojai davė žalią šviesą ir šias rungtynes išnaudojome tam, kad jis pajustų ritmą“, – džiaugėsi slovėnas.

Treneris spaudos konferencijoje sulaukė klausimo ir apie santykius su T. Websteriu, o J. Zdovcas tikino, jog su zelandu gerai nesutarti yra sunku.

„Su Tai negali turėti blogo santykio, – juokėsi J. Zdovcas. – Žinau, kad kartais su Tai būnu per griežtas, bet dalykus aikštėje dažnai matau kitaip, nei jis. Jo pagrindinė problema – koncentracija, ypatingai gynyboje. Tai – pagrindinis dalykas. Šį vakarą matėte jo pasirodymą, kūno kalbą, bet jis turi atletiškumą, talentą ir jis turi tai nukreipti tinkama linkme, kad būtų geras žaidėjas.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

baba

baba portretas
tai tk ir zaiskit lkl nes kitur tik gedos prisidarot

Fama

Fama portretas
Kaip žaidžia su kaimu tai girasi,o Europoj žopa.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių