Pereiti į pagrindinį turinį

Jaunatviškas azartas nuvedė į finalo ketvertą

2016-04-11 12:19
Paulius Valinskas
Paulius Valinskas / Evaldo Šemioto nuotr.

"Ir finalo ketverte kovosime. Mūsų tikslas – dvi pergalės", – po netikėto žygio į Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) finalo ketvertą pareiškė Paulius Valinskas. Kauno "Žalgirio-2" ekipos gynėjas ištempė savo komandą į lemiamą pergalę prieš "Mažeikių" krepšininkus.

Šansų nepaliko

Į Kauną "Mažeikių" ekipa važiavo su viena mintimi – išlyginti ketvirtfinalio serijos rezultatą ir perkelti ją į savo miestą, kur liks padėti paskutinį tašką. Patyrę mažeikiškiai, savo gretose turintys ne vieną buvusį LKL žaidėją, jau buvo įrodę, kokie galingi gali būti namuose. Trečiosiose serijos rungtynėse jie kauniečius tiesiog nušlavė 86:55.

Tačiau "Žalgirio" jaunimo ekipa pateikė dar vieną staigmeną. Kauniečiai šeštadienį savo aikštėje šventė pergalę 93:83 ir laimėjo seriją 3:1.

Permainingai susiklosčiusiame mače netrūko nei aistrų, nei įtemptų momentų. Geriau rungtynes pradėję šeimininkai, antrame kėlinyje krito į duobę 13:27, tačiau netrukus taip pat galingai atsitiesė – 27:12. Įpusėjus ketvirtam kėliniui po Dariaus Pakamanio dvitaškio "Mažeikių" deficitas ištirpo iki 3 taškų (69:72). Tačiau Kristupas Žemaitis pataikė du tritaškius, tolimą metimą pridėjo P.Valinskas ir šeimininkai persvarą išlaikė iki pat finalo sirenos.

Kapstėsi iš duobės

Rezultatyviausias karjeros rungtynes sužaidęs P.Valinskas oponentus pribloškė jau akistatos pradžioje, kai pataikė visus penkis metimus iš eilės, surinko 13 taškų, o "Žalgiris-2" išsiveržė į priekį 15:11. 20-metis 190 cm ūgio vijurkas nesustojo ir toliau. Iš viso per aikštėje praleistas 38 min. jis pelnė 33 taškus (6/11 dvitaškių, 6/8 tritaškių, 3/3 baudų) ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Iki tol jis daugiausia buvo pelnęs 29 taškus per mačą.

"Prieš tai keliose rungtynėse panaikinome 16 ir 10 taškų deficitus. Treneris sakė, kad galime tą padaryti ir šįsyk. Stengiausi išlikti susikaupęs, nes ankstesnėse rungtynėse mano metimai neįkrito. Susitelkimas davė vaisių. Ir Palangoje stengsimės kovoti kaip ir ketvirtfinalyje. Norime iškovoti dvi pergales ir titulą", – sakė P.Valinskas.

Tolyn – ir "Sūduva"

Nugalėtojams Arnas Velička pridūrė 18 taškų, 7 atkovotus kamuolius ir 7 rezultatyvius perdavimus, Kristupas Žemaitis – 16 taškų, Martynas Echodas – 10. "Mažeikiams" Šarūnas Vingelis ir Deividas Kumelis pelnė po 18 taškų.

"Antroje rungtynių pusėje turėjome žaisti agresyviai, atakuoti varžovų aukštaūgius. Nepavyko padaryti kažkokių derinių, todėl norėjome žaisti plačiai ir, pasitaikius menkiausiai progai, mesti. Tokia buvo taktika. O finaliniame ketverte tikimės semtis patirties ir žaisti, kad kiekvienos rungtynės būtų į naudą", – kalbėjo "Žalgirio-2" treneris Tomas Masiulis.

Palangoje balandžio 23–24 d. vyksiančio finalinio ketverto pusfinalyje jo auklėtiniai kovos su Šakių "Vyčio" arba Jonavos "Petrochema" komanda. Šioje serijoje rezultatas tapo lygus – 2:2. Jonaviškiai svečius iš Šakių savo aikštėje įveikė 71:69. Vietą finalo ketverte jau užsitikrino Marijampolės "Sūduva", šeštadienį svečiuose 81:69 palaužusi titulą gynusius Klaipėdos "Nafta-Uni-Akvaservis" krepšininkus ir laimėjusi seriją 3:1.

Paskutinė pora: Vilniaus "Perlas-MRU" ir "Palanga" taip pat turės sužaisti penktą mačą. Šeštadienį vilniečiai namuose 69:66 išlygino serijos rezultatą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų