Pereiti į pagrindinį turinį

Tvirtą charakterį parodę „Žalgirio“ dubleriai pamokė svečius iš Tauragės

2017-12-29 21:31

Kauno „Žalgirio“ pagrindinei komandai priklausančiam Martynui Sajui teko tvirtai pasistumdyti su patyrusiu varžovų „centru“, bet jaunieji žalgiriečiai įrodė pranašumą 83:78 (21:19, 20:19, 22:14, 20:26) prieš „Tauragės“ ekipą.

Nacionalinės krepšinio lygos (Mezon-NKL) pirmenybių akistata į „Žalgirio“ treniruočių sporto centrą priviliojo ne vieną žinomą krepšinio specialistą. Pažiūrėti jaunųjų žalgiriečių ir kur kas labiau patyrusių tauragiškių dvikovos susirinko buvę ir esami krepšininkai, treneriai, agentai ir pan. Kauniečiams plojo buvęs „Žalgirio“ treneris Algirdas Brazys, jaunimą ugdantis buvęs žinomas žaidėjas Darius Sirtautas, buvęs LMKL „LSU-Aistės“ moterų ekipos vairininkas Gediminas Meiliūnas bei daugelis kitų.

O pažiūrėti tikrai buvo ką. Kauniečiai savo 13-ąją pergalę per 23 turus pasiekė sunkiai, nors buvo susikrovę svarų pranašumą. Svečiai iš „Tauragės“, kurių gretose pirmaisiais smuikais griežė ne viename Lietuvos krepšinio lygos (LKL) klube bei užsienyje rungtyniavęs vidurio puolėjas Paulius Morkeliūnas, patyręs įžaidėjas Tadas Sebežiovas bei jaunosios talentų kartos atstovas Rytis Pipiras, iškart parodė charakterį. Vis dėlto Tomo Masiulio vadovaujami žalgiriečiai iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus kiek daugiau nei 3 minutėms, šeimininkai užtikrintai pirmavo 73:63, tačiau tuomet krito į duobę. Svečiai laimėjo atkarpą 8:2 ir po T.Sebežiovo taškų, kauniečiai pirmavo jau tik 4 taškais (71:75).

Likus vos 10 sekundžių T. Sebežiovas paleido tritaškį ir svečiai atsilikinėjo vos vienu metimu (78:81). „Tauragė“ bandė gelbėtis pražangomis, bet tai nepadėjo. Įžaidėjo Roko Jokubaičio ranka prie baudų metimo linijos nedrebėjo ir jis padėjo šeimininkams pergalingą tašką.

Šiame susitikime nė viena iš komandų neblizgėjo metant tritaškius. Kauniečiai realizavo 24 proc. tolimų metimų (4/17), tuo metu tauragiškiai – 26 proc. (5/19). Jaunieji žalgiriečiai pranoko savo varžovus kovoje dėl atšokusių kamuolių (41-32) bei geriau dalijosi kamuoliu (20-16).

„Žalgiriui-2“ daugiausia taškų pelnė: Marius Valinskas ir Lukas Uleckas po 15, Erikas Venskus 13, Martyas Sajus 11 (12 atk. kam.). „Tauragei“: Rytis Pipiras 21, Paulius Morkeliūnas 19, Tadas Sebežiovas 15.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų