Jaunimo rinktinių vyr. treneris: pagrindinis tikslas – ruošti žaidėjus ateičiai

  • Teksto dydis:

Prabėgus vasarai ir pasibaigus jaunimo krepšinio čempionatams, rinktinių treneriai tradiciškai pristatė savo ataskaitas apie pasibaigusias varžybas bei pasidalino savo įžvalgomis su Lietuvos krepšinio federacijos atstovais.

Po susitikimo su jais, Lietuvos krepšinio federacijos jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila dar kartą pabrėžė, jog svarbiausias jaunimo rinktinių tikslas – pamainos ruošimas suaugusiųjų rinktinėms.

„Kalbėdami apie šią jaunimo rinktinių vasarą negalėtume sakyti, kad viskas labai blogai ar viskas labai gerai. Galime ją palyginti su Antaniniu obuoliu ir aviete ant jo. To obuolio rūgštelę mums labiau davė vaikinai, kuriems antrus metus iš eilės nepavyko iškovoti medalių, ko labai norėtųsi. Tikrai nesame tokie, kad šokinėtume iš džiaugsmo ir sakytume, kad viskas gerai. Matome, kad turime didelių erdvių tobulėjimui. Norėtųsi medalio, bet norėčiau užakcentuoti, kad pagrindinis jaunimo rinktinių tikslas – ruošti žaidėjus vyrų rinktinei, o jei pakeliui į vyrų krepšinį sugebėsime iškovoti ir medalių, tai bus labai didelis pasiekimas.

Jei kalbėtume apie merginų krepšinį, tai buvo labai smagi vasara, nes visos trys rinktinės iškovojo vietą kitais metais būti elite. Ir kaip minėjau pradžioje, ta mūsų avietė šiais metais buvo šešiolikmečių merginų rinktinės pasirodymas su Viliumi Stanišausku priešakyje. Merginos ne tik pasiekė geriausią rezultatą Lietuvos istorijoje, iškovojo sidabro medalius, bet ir pateko į kitų metų pasaulio krepšinio čempionatą. Mes tikimės, kad ir ten jos gali nustebinti“, – sakė Rolandas Radvila.

Lietuvos šešiolikmečių vaikinų rinktinė Europos čempionate iškovojo 9-ą vietą, aštuoniolikmečiai liko 7-i, o dvidešimtmečiai užėmė 5-ą vietą. Geriausiai iš vaikinų rinktinių pasirodė Gedimino Petrausko vadovaujama devyniolikmečių komanda, kuri pasaulio čempionate iškovojo 4-ą vietą.

Merginų gretose, be minėtos šešiolikmečių rinktinės, kuri pasidabino medaliais, aštuoniolikmetės Europos čempionate liko 13-oje vietoje, o dvidešimtmetės – 11-oje. Visos merginų rinktinės kitais metais vėl kausis A divizione.

„Liūdniausias dalykas, kuris liečia vaikinų krepšinį yra U16 rinktinė, iš kurios tikėjomės labai daug. Slapta tikėjomės ne tik patekimo į pasaulio čempionatą, bet ir aukštesnių vietų, bet išėjo atvirkščiai. Gal būt federacija skirdama jaunimo rinktinių trenerius, turėtų remtis didesnę patirtį turinčiais specialistais, kurie turėtų didesnį žinių bagažą, būtų atsparesni tam spaudimui atėjus lemiamoms kovoms.

Tačiau federacijos tikslas yra padėti ir jauniems treneriams tobulėti, atiduodame visą štabą moksleivių krepšinio lygos treneriams ir visi treneriai buvo iš ten. Norime, kad jie tobulėtų, įvestų savo sistemą. Gal reikėtų į šį klausimą pažiūrėti kitaip, jei mes galvojame apie medalius“, – teigė Rolandas Radvila.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

c bet lazybos

c bet lazybos portretas
kaltos ,kuzia kaip ten meto ,neziuredamas i krepsi pataiko,o tikroveje mazunas,Sabonis ne ta reklamuoja, norint turet puikiu sportininku ,reikia nuo darzelio pradet treniruot ,organizuot varzybas iteikinet maziukam prizus ir medalius ,vaikai tures stimula treniruotis ,o dabar kokie krepsininkai kai nepataiko,arba rinktineje budami net kamuolio varytis nemoka,geda LKF uz toki poziuri i krepsini. Menu moteru rinktines kovas ,kai Moterys is 6 laimejo tik vienas ,o kitas pralaimedavo 1-3 taskais ,jas tada treniravo 'specialistas ' Rutenis ,vyt toliau tokius trenerius nuo rinktiniu,lieziuviu visi moka treniruot ,o tikroveje snipstas. Garastas teisus ,prisisaukiat visokiu juodu ,saviem nera vietos nera ir stimulo, savus ugdykit ,jiems mokekit tiek kiek aniem ir paziuresit, ar neatsiras geru krepsininku.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių