Jonavos ekipos gynėjų liniją sustiprino K. McEwenas

  • Teksto dydis:

Jonavos „CBet“ sudėtį stiprina 194 cm ūgio gynėjas Koby McEwenas.

Iš Toronto (Kanada) kilęs žaidėjas krepšininko karjerą pradėjo žaisdamas NCAA, kur pirmuosius du sezonus rungtyniavo Utah State universitete. Ten  McEwenas tapo vienu iš komandos lyderių – per pirmojo sezono rungtynes jis vidutiniškai pelnydavo po 14,7 taško, atkovojo 5,1 kamuolio ir atliko 3,1 rezultatyvaus perdavimo.

Koledžo etapą kanadietis užbaigė Marquette universitete, po jo žaidė gimtojoje šalyje, buvo išvykęs ir į Europą. Europoje jis atstovavo Švedijos bei Lenkijos komandoms.

Pastaruoju metu McEwenas buvo pastebimas Kanados elitinėje lygoje – 2023/2024 m. sezono metu jis atstovavo Vankuverio „Bandits” komandą, kuri nukeliavo iki pat lygos finalo. Čia per rungtynes gynėjas vidutiniškai rinkdavo po 18,4 taško, 5,1 atkovoto kamuolio ir 3,2 rezultatyvaus perdavimo. Vankuverio ekipoje McEweno tolimų metimų pataikymo procentas siekė 44 procentus.

,,McEwenas – atakuojantis gynėjas. Jis gali taikliai mesti, išsivaryti kamuolį ir gerai gintis. Apie McEweną gerai atsiliepia tiek jį treniravę treneriai, tiek kartu žaidę žaidėjai.

Jis nori siekti aukštesnių rezultatų. Žaidėjus su tokiu nusiteikimu ir noriu matyti mūsų komandos sudėtyje“, – teigė Jonavos „CBet“ vyr. treneris Mantas Šernius.

Pats Koby, kalbėdamas apie prisijungimą prie Jonavos  „CBet“ minėjo, kad apie Lietuvą yra girdėjęs tik gerus atsiliepimus. Jis teigė neabejojantis, kad čia turės puikiais sąlygas žaisti krepšinį bei tobulėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių