Pereiti į pagrindinį turinį

K. Kemzūra – apie A. Kulbokos ir D. Sirvydžio situacijas bei klaustuką dėl G. Radzevičiaus

Kęstutis Kemzūra sušaukė Lietuvos rinktinės krepšininkus į pirmąją treniruotę Panevėžyje. Pirmadienį vakare į stovyklą atvyko beveik visi kviesti žaidėjai.

Kęstutis Kemzūra

Paskutinę akimirką susirgusį Deividą Gailių pakeitė Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ jaunuolis Mantas Rubštavičius, Vaidas Kariniauskas į pirmąją treniruotę atvyko kiek vėluodamas, o Eimantas Bendžius prisijungs vėlyvą vakarą. 

Kemzūra vadovauti rinktinei imasi sezono metu per langus vaduodamas vyr. trenerį Kazį Maksvytį, kuris koncentruojasi į darbą Kauno „Žalgiryje“. Evaldas Beržininkaitis apleido darbus Kauno ekipoje ir atvyko į štabą.

Plaštakos problemų kamuojamas Gytis Radzevičius prisijungė prie rinktinės, tačiau pirmąją treniruotę stebėjo iš šalies.

Iš viso į trumpą stovyklą pakviesta keturiolika krepšininkų. Jų sąrašą vėl po ilgo laiko sudarinėjo Kemzūra, Lietuvos nacionalinę ekipą prieš tai treniravęs 2010-2012 metais. 

„Kriterijų sudarinėjant sąrašą buvo ne vienas, – Panevėžio universalioje arenoje komentavo Kemzūra. – Specifika yra tokia, kad neturi daug laiko. Vienas iš kriterijų buvo apie kuriuos žaidėjus turi daugiausiai informacijos, kaip įsivaizduoji juos, kaip matai juos savo vizijoje. Aišku, stebėjau, žiūrėjau, kalbėjausi su kolegomis, kiek galėjome. Pozicijos, patirtis, kažkiek žinome ir sportines formas, kas galbūt yra subjektyvus dalykas. Kai kurie žaidėjai nebuvo geriausios ar optimaliausios formos.“

Lietuva Panevėžyje stažuosis iki penktadienio rungtynių su Prancūzija. Savaitgalį lauks išvyka į Podgoricą, kur antrajame lango susitikime mūsiškiai žais su Juodkalnija.

Žaidėjų sąrašas:

Gynėjai: Arnas Velička (Chemnico „Niners“), Margiris Normantas (Vilniaus „Rytas“), Kristupas Žemaitis (Alytaus „Wolves“), Mindaugas Girdžiūnas (Klaipėdos „Neptūnas“), Vaidas Kariniauskas (Bambergo „Brose“).

Puolėjai: Mantas Rubštavičius (Panevėžio „7bet-Lietkabelis“), Eigirdas Žukauskas (Alytaus „Wolves“), Eimantas Bendžius (Sasario „Banco di Sardegna“), Gytis Masiulis (Vilniaus „Rytas“), Gytis Radzevičius (Vilniaus „Rytas“), Mindaugas Kuzminskas (Izmiro „Pinar Karšiyaka“).

Vidurio puolėjai: Marekas Blaževičius (Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“), Martynas Echodas (Vilniaus „Rytas“), Regimantas Miniotas (Alytaus „Wolves“).

Daug buvo susidomėjusių, kodėl tarp rinktinės kandidatų nėra Arnoldo Kulbokos? – žurnalistai paklausė Kemzūros.

– Žinau, kad Arnoldas turi gerą statistiką, jam sekasi neblogai, bet yra kitokie pasirinkimai. Toje pozicijoje yra daugiau žaidėjų, kuriuos matome labiau tuose vaidmenyse nei Arnoldą. Nesinori kviesti be reikalo. Jis buvo išplėstiniame sąraše, bet galutinis sprendimas yra toks.

– Ar domėjotės galimybe pasikviesti Deividą Sirvydį?

– Šiek tiek kalbėjome ir galvojome, bet jis yra užjūryje. Žiūrime į jo turimas savybes, aišku, yra įdomus žaidėjas, bet reiktų daugiau laiko, kada pažinti jį, ir jam pritapti prie kitų. Neturime labai daug laiko, kada reikia viską dėlioti ir bandyti išmokti kartu.

– Jūsų nuomone, ar Arnoldas ir Deividas turi potencialo priaugti rinktinės lygį ir kada būtų galima pasimėginti juos?

– Jie abudu – puikūs žaidėjai, turi talentą. Pabandėme Arnoldą Kulboką, kažkur imponavo mums, kažkur gal trūko, lyginant su kitais rinktinės žaidėjais. Manau, kad jiems ateis tas laikas. Niekas nenurašo jų, nenusisuka nuo jų. Bent šiuo atveju yra gal kažkiek rizikinga, kada pasikvieti ir iki galo nepažįsti to žaidėjo. Vienas dalykas yra žaisti klube su tam tikrais partneriais, tam tikrame vaidmenyje. Kitas dalykas yra tai, kokį vaidmenį gauni rinktinėje. Tikiu, kad ateis ta diena, ir jie abu sublizgės. Kada tas bus, sunku pasakyti. Tikiu, kad tai reikėtų daryti, kada yra daugiau laiko. Galbūt vasarą, kada yra pasiruošimas, gali išbandyti, pačiupinėti.

– Gytis Radzevičius pastarąsias rungtynes žaidė su trauma. Kokia yra jo situacija?
– Gytis sako, kad jaučiasi gerai, bet šiek tiek turi problemų. Tačiau tai yra normali profesionalaus krepšininko būsena, kai yra kažkokios traumelės. Žinoma, mes nenorime pakenkti nė vienam žaidėjų, taip ir Gyčiui. Jam šį vakarą bus atlikti papildomi tyrimai. Gydytojai konsultuos ir pažiūrėsime, kokia kryptimi viskas atrodo. Gytis dega noru ir yra pasiruošęs padėti mums, bet neforsuosime įvykių. Matysime, kaip bus ir sprendimas bus priimtas galbūt rytoj.

– Jeigu Gyčiui visgi nepavyks rungtyniauti, ar turite numatę pamainą ar liksite prie turimos sudėties?
– Greičiausiai liksime su tuo, ką turime. Mantas Rubštavičius yra atsarginis variantas, tai turime 13 žaidėjų. Manome, kad Gyčio pozicijoje, jeigu niekas neatsitiks, nes labai lengvai gali prisikalbėti, yra Gytis Masiulis, Eigirdas Žukauskas ir toje pozicijoje norime matyti Mindaugą Kuzminską.

– Kaip vertinate Prancūzijos rinktinę?
– Aišku, netekusi daug žaidėjų, kaip ir Lietuva. Jų talentų gal netgi daugiau yra NBA ir Eurolygoje, bet įdomi, atsinaujinusi, aukšta, atletiška komanda. Turi supertalentą Victorą Wembanyamą, yra kiti daugiau, mažiau žinomi krepšininkai.

– Ar esate matę panašų talentą, koks yra Victoras Wembanyama? Ar esate apsidėlioję, kaip reikės žaisti prieš jį?

– Kalbant apie talentą, jis – unikalus. Negaliu pasakyti, kad mačiau tokio ūgio žaidėją, taip judantį. Aišku, kad jis yra kylantis, yra geidžiamiausias už Atlanto. Po truputį galvojome, bet didesnė koncentracija bus į mus pačius. Pirmiausiai turime susidėlioti rėmus. Aišku, pasiruošime atsižvelgiama ir į savo varžovus. Bandysime spręsti eigoje ir dėlioti gynybą prieš Victorą.

– Ar konsultuojatės su Kaziu dėl rinktinės?

– Nesikonsultuoju. Manau, jo galva ir taip ištinusi šiuo metu.

 

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų