K. Lavrinovičius apie J. Valančiūno žaidimą: jis – žvėris, moka pulti

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Europos čempionato finalo turnyro B grupėje patyrė trečią nesėkmę iš eilės – dukart pratęsus mačą 107:109 nusileido Vokietijos komandai.

LNK reportaže buvo kalbinami broliai Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai.

– Ar daug sudaužėte indų žiūrėdami krepšinį?

DL: Indų nedaužėm, bet nervų ląstelių tikrai didelį kiekį praradome.

– Varžybos buvo tikrai gražios, tiesa?

DL: Taip. Visą čempionatą, atrodo, neblogai žaidžiam. Nėra, kuo skųstis. Tačiau trys varžybos – panaši situacija. Galbūt neturime žudiko mentaliteto. Man patinka slovėnai, jie gali žaisti 35 minutės, bet visą laiką žino, kad gale nugalės. Na, aišku, dabar jiems nepasisekė. Sėkmė sporte irgi daug reikšmės turi. Tačiau turime dar šansą, reikia tikėti, kabintis. Sakoma, kad blogiausias startas per visą Europos čempionato istoriją. Bet, manau, į istoriją galime įeiti kaip iš blogiausio starto geriausiai išlipsime.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Ar tikrai lietuviai dar gali išlipti?

KL: Ta komanda tikime, vyrai tikrai stengiasi, kovoja. Gal net per daug. Kartais per tą didelį norą neužtenka šaltos galvos. Priekaištų nėra nė vienam žaidėjui.

DL: Manau, kad šansų yra, nes prancūzai stipresnė komanda, ji turi nugalėti bosnius. Lietuviams reikės paimti dvi pergales ir bus gerai.

– Kaip Jono Valančiūno žaidimas?

KL: Žvėris. Jis moka pulti. Ne veltui jį vertina už Atlanto. Ir ne tik jis. Pas mus visose pozicijose stiprūs žaidėjai.

– Ar šokiravo teisėjų sprendimas?

DL: Situacija keista. Tačiau kiekviename čempionate iš teisėjų yra klaidų. Tačiau mes turime žiūrėti į savo varžybas, savo žaidimą.

KL: Nereikia koncentruotis į teisėjų darbą, reikia turėti plius dešimt ir tada vienas teisėjo švilpukas neturės įtakos.

– Kokios jūsų prognozės, kas laimės?

DL: Net neabejoju, kad Lietuva pateks į ketvertuką. O jeigu nepateks – tai kitą kartą. Man atrodo, kad šis čempionatas bus įdomus, kitoks negu visą laiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių