Pereiti į pagrindinį turinį

K. Maksvytis: gaila, kad vyrai jau galvojo apie atkrintamąsias varžybas

2015-04-13 20:46
basketnews.lt
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Po LKL rungtynių tarp Vilniaus "Lietuvos ryto" ir Klaipėdos "Neptūno", kurias 84:75 laimėjo vilniečiai, savo nuomonę išsakė abiejų komandų strategai.

Marcelo Nicola („Lietuvos ryto“ vyr. treneris): „Tai buvo gera pergalė, prieš gerą komandą, kuri niekada nepasiduoda. Mačo pradžioje viską darėme gerai ir buvome susikoncentravę. Praėjusiuose mačuose mums trūkdavo susitelkimo būtent pradžioje. Bet privalome kautis iki pat pabaigos ir negalime pagalvoti, kad darbas jau padarytas. „Neptūnas“ – Eurolygos komanda, kuri kovoja iki pabaigos ir niekada nepasiduoda. Negalime prarasti koncentracijos ir laukti lengvos pabaigos. Šiaip ar taip, tai gera pergalė, mes laimingi ir turime toliau tobulėti.

Patys matėte. Padarėme klaidų, o svečiai įgavo pasitikėjimo. Pirmoje dalyje neleidome varžovams rinkti lengvų taškų. Vėliau klydome, jie ėmė pataikyti laisvi, rengė greitas atakas ir pradėjo tikėti. „Neptūnas“ mus spaudė po visą aikštelę. Jie įgavo pasitikėjimo, o mums kamuolys pasidarė sunkesnis, prametėme laisvi, dėl spaudimo. Negalime leisti, kad taip atsitiktų. Patys save pastatėme į blogą situaciją.

Orelikas gali rinkti taškus. Jis yra puikus metikas. Gediminas gali bėgti į greitą puolimą. Jis strigo keliuose mačuose, bet šiandien pradėjo puikiai ir rinko lengvus taškus, pataikė laisvas, neforsavo įvykių. Žinome, kad jis gali pelnyti taškus įvairiais būdais ir būtent to mums iš jo reikia.

Įžaidėjų pasirodymas mane tenkino. Jie gerai gynėsi ir puikiai dirbo nuo pat pradžių. Žygimantas, o vėliau Adas kėlė spaudimą varžovų atakų organizatoriams, o puolime atliko gerus perdavimus ir vadovavo komandai. Antroje pusėje pradėjome klysti, bet tai nebuvo įžaidėjų kaltė, tai visos komandos problema. Mes turėjome problemų, kai pradėjau rotuoti krepšininkus. To būti negali, atsarginiai žaidėjai turi įnešti šviežios energijos ir kautis lygiai taip pat intensyviai.“

Kazys Maksvytis („Neptūno“ vyr. treneris): „Pagyriau komandą už antrąją pusę, tačiau labai pykau dėl pirmosios. Galbūt didelę persvarą įgijęs „Lietuvos rytas“ šiek tiek atsipalaidavo, tačiau mes grįžome į kovą, o galėjome grįžti ir dar labiau.

Gaila, kad vyrai jau galvojo apie atkrintamasias varžybas, dar turėjome šansų tęsti kovą dėl pirmosios vietos reguliariajame sezone. Šiek tiek dreifuojame. Liko dar trys rungtynės ir jas turime laimėti.

Sezonas ilgas, vyrai yra pavargę. Mustafa išsimušęs iš žaidybinio ritmo po akies sužeidimo, kai jis nežaidė krepšinio. Deividas šį sezoną praleido tik vieną mačą, mums reikia atstatyti jį fiziškai lemiamoms sezono kovoms.

„Lietuvos rytas“ su Marcelo Nicola yra pasikeitęs. Jų gynybos sistema yra visiškai kitokia, treneris įdiegė kelis naujus derinius, žaidžia kiti krepšininkai. Janavičius tapo pagrindiniu įžaidėju.“

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų