K. Maksvytis negavo rusų leidimo treniruoti Lietuvos rinktinę

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio federacijos pagrindinis kandidatas perimti šalies vyrų rinktinės vairą Kazys Maksvytis to padaryti negalės.

Trenerio klubas Permės „Parma“ išplatino pranešimą, kad nusprendė neleisti savo darbuotojui priimti pasiūlymą treniruoti Lietuvos rinktinę.

„BasketNews.lt“ žiniomis, Lietuvos krepšinio federacija kitų variantų į vyriausiojo trenerio postą neturėjo. Federacija neatmeta galimybės papildomai kalbėtis su „Parma“ klubu ir ieškoti kompromiso.

Pats treneris kalbėjo, kad negalėjo laužyti susitarimo su savo klubu.

„Darbas nacionalinėje komandoje kiekvienam būtų didžiulė garbė. Buvau pasiruošęs suderinti darbą ir klube, ir rinktinėje. Visgi tai mano kontrakte nenumatyta. Pasirašydamas kontraktą su Permės komandą prisiėmiau įsipareigojimus, kurių negaliu sulaužyti. Turiu gerbti klubo sprendimą“, – Rusijos klubas citavo K. Maksvytį.

Tuo metu „Parma“ klubo prezidentas Sergejus Boguslavskis sakė, kad prie šio klausimo ekipa gali sugrįžti prieš kitą sezoną. K. Maksvytis sudarė kontraktą pagal formulę 1+1.

„LKF pasiūlymas mums buvo maloni staigmena. Dar kartą įsitikinome, kad pasirinkome aukštos kvalifikacijos trenerį. Visgi kai šią vasarą pasirašėme kontraktą, iškėlėme sąlygą, kad treneris būtų visiškai atsidavęs tik darbui su „Parma“.

Suprantame K. Maksvyčio norą padėti savo šalies rinktinei, mūsų laukia sudėtingas sezonas VTB Vieningoje lygoje, o mūsų tobulėjimas yra labai svarbus. Dėl tokių sąlygų joks klubas negali sau leisti prabangos turėti trenerį, kuris dirba dviem frontais. Esame pasiruošę prie šio klausimo sugrįžti prieš kitą sezoną“, – sakė klubo prezidentas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

To sovietiniam

To sovietiniam portretas
O gal tu pats pasikeisk is gejaus i pyd era sa? Tipo tavo komentaras turejo but juokingas??? Kaip gimei sovietzmogiu toks ir glusas mirsi.Uzuojauta tavo artimiesiems,kad su debilu turi bendraut
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių