K. Maksvytis pasirinko dvyliktuką rungtynėms su Bulgarija

Kazys Maksvytis pasirinko dvylika žaidėjų atrankos į 2023 m. pasaulio čempionatą rungtynėms su Bulgarijos nacionaline komanda.

Lietuvos rinktinės trenerių štabo sprendimu, penktadienį Samokove nerungtyniaus Donatas Sabeckis ir Benas Griciūnas.

„Visi reikalingi, bet šioms rungtynėms nusprendėme, kad žaisime be jų. Manau, kad jie gaus šansą kitose rungtynėse“, – po treniruotės sakė Maksvytis.

Prieš išvyką į Bulgariją nacionalinės komandos stovyklą paliko Arnoldas Kulboka ir Regimantas Miniotas, bet į treniruočių procesą sugrįžo Laurynas Birutis.

„Laurynas neturi pranašumo, ką turi kiti žaidėjai, nes nežaidė dvejų kontrolinių rungtynių, bet gal dabar labiau ramus, šeimos žmogus, – komentuodamas šypsojosi rinktinės strategas. – Treniruotėse atrodė neblogai. Laurynas vis tiek yra didesnė jėga po krepšiu ir praktiškai dėl to Griciūnas neteko savo vietos, nes yra per daug panašūs su Laurynu.“

Nors su Kulboka ir Miniotu buvo atsisveikinta šiame lange, antrajame vasaros cikle liepos pabaigoje durys vėl gali atsiverti.

„Matome juos tikrai. Nenoriu pasakyti, kad jie yra blogi, – pabrėžė Maksvytis. – Paprasčiausiai langų ciklas yra labai trumpas. Reikia, kad žaidėjas būtų pasiruošęs čia ir dabar, būtų atvažiavęs geroje formoje ir gerame ritme. Pamatėme treniruotėse ir nusprendėme remtis kitais žaidėjais, kurie dabar yra geresnėje sportinėje formoje. Nereikia jų nuvertinti, ačiū jiems, kad atvažiavo. Tikiuosi, kad jie nepriims to labai asmeniškai ir padės mums kituose languose.“

Lietuvos ir Bulgarijos rungtynės – penktadienį nuo 19 val. Pirmąjį tarpusavio mačą lietuviai Klaipėdoje laimėjo 89:69.

Visgi penktadienio akistata bus ryškiai kitokia. Prie Bulgarijos nacionalinės komandos prisijungė šalies žvaigždė Saša Vezenkovas ir Dee Bostas, kurie nežaidė pirmajame susitikime.

„Tai labai pakeičia komandos veidą, – pabrėžė Maksvytis. – Pirmas dalykas bus, kaip sustabdysime šituos lyderius, nes vis tiek žaidimas suksis aplink juos. Bulgarija – tipiška Pietų komanda, meta daug tritaškių, greitai bėga į puolimą ir gana neblogai kovoja dėl atšokusių kamuolių. Bando daug susirinkti iš antrųjų šansų, iš emocijų. Todėl labai svarbus bus ne tik krepšinis, bet ir kaip susikaupę ateisime į rungtynes, kaip pradėsime jas, kiek mažai darysime psichologinių klaidų.“

Vezenkovas į rinktinę grįžta po daugiau nei pusketvirtų metų pertraukos. Bostas žaidė vasario mėnesio lange dvejas rungtynes su Čekija, per kurias vidutiniškai aikštėje praleido po 32 minutes, įmetė po 17,5 taško, atkovojo po 5 ir perėmė po 2,5 kamuolio bei atliko po 4,5 rezultatyvaus perdavimo.

„Bostas žaidė (rinktinėje) praėjusiose rungtynėse. Manau, kad įgauna sportinę formą. Vezenkovas neseniai baigė sezoną. Norėčiau, kad jie būtų ne formoje, bet greičiausiai, kad jie bus pasiruošę.

Bandėme žiūrėti situacijas iš prieš tai buvusių rungtynių. Bandėme atspėti, kokius derinius žais per juos, kaip mes turėtume gintis, kaip atakuoti juos pačius. Pasimuliavome situacijas labiau jas nuspėjant“, – sakė Maksvytis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių