Kaune plušantis J. Valančiūnas: NBA čempiono žiedą paimčiau

„Jei duos, paimsiu. Kodėl ne?“, – klausimu į klausimą atsakė Jonas Valančiūnas. 27 metų 213 cm ūgio milžinas, kuriam artimiausiu metu gali būti įteiktas NBA čempiono žiedas,  keletą dienų plušės Kaune savo vardo krepšinio stovykloje.

Kai J.Valančiūnas įžengė į „Žalgirio“ treniruočių centro salę, joje lūkuriavusių jaunuolių akys susmigo į Lietuvos krepšinio žvaigždę. Iš Jungtinių Valstijų grįžęs vidurio puolėjas prieš keletą dienų pasirašė naują trijų metų trukmės ir 45 mln. dolerių vertės sutartį su Memfio „Grizzlies“ klubu. Tačiau anksti baigęs sezoną lietuvis kol kas apie NBA sau galvos nekvaršina. Dabar jo mintys sukasi apie artėjančią Lietuvos rinktinės stovyklą, o vėliau ir startą pasaulio čempionate Kinijoje. Kol turi laisvo laiko J.Valančiūnas nutarė padirbėti savo vardo rengiamoje krepšinio stovykloje Kaune, kurioje tobulėja 22 perspektyviausi savo amžiaus grupės vaikinai.

– Kodėl laisvu laiku, užuot atostogavęs, plušate stovykloje? –pasiteiravome J.Valančiūno.

– Ugdome jaunąją kartą, reikia žiūrėti į ateitį. Stovykla netrunka ilgą laiko tarpą, tik keturias dienas, tai negali išmokyti kažkokių „kosminių“ dalykų, bet stengiamės kažką duoti, kažką išmokyti ir tikimės, jog kažką įsidės į savo bagažą. Tikiuosi, kad jauni žaidėjai turės ką pasiimti iš mano patirties,.

– Jonai, pačiam tokia neeilinė vasara, daug laisvo laiko. Ar nepasiilgote krepšinio ir ką veikėte laisvu metu?

– Dabar krepšinis. Laisvo laiko tikrai turėjau nemažai, stengiausi prisižiūrėti save, padirbėti ir krepšinio labui, ir drauge nenusiskriausti ir pasilepinti.

– Kaip jūsų sveikata? Ar išsigydėte čiurnos traumą?

– Viskas tvarkoje, čiurnos nebeskauda.

– Neseniai pratęsėte kontraktą su Memfio „Grizzlies“ dar trejiems metams. Ar sutartis atitiko jūsų lūkesčius?

– Tikslas buvo įsitvirtinti kažkur ilgesniam laikui, nes niekas nežiūri pusei metų ar metams, norisi padaryti kažką daugiau. Memfis tikrai dėjo viltis į mane ir aš džiaugiuosi būdamas to dalimi. Turime didelių tikslų. Pradedame burti komandą nuo pamatų, nes prisideda daug naujų žaidėjų, tai manau, kad bus tikrai įdomu žiūrėti, kaip mums seksis įsitvirtinti.

– Ar dabar paties laukia kiek kitoks vaidmuo, teks jaunimą paauklėti daugiau?

– Mačiau, kad pas mus labai daug jaunimo. Visada aš būdavau jaunas, dabar tikriausiai teks tokiu nebebūti rūbinėje. Kita vertus, dar daug kas gali keistis.

– „Grizzlies“ jaunimas dėjo daug pastangų, kad liktumėte Memfyje, ar jautėte dėmesį iš jų?

Pradedame burti komandą nuo pamatų, nes prisideda daug naujų žaidėjų, tai manau, kad bus tikrai įdomu žiūrėti, kaip mums seksis įsitvirtinti.

– Jaučiau. Socialiniai tinklai yra viena, bet mes palaikome ryšį, bendraujame, pavyzdžiui su Jarenu Jacksonu, jis tikrai yra tas ateities žaidėjas, kurį puoselėja ir malonu jį turėti šalia.

– Jūsų buvusi komanda tapo NBA čempione. Koks buvo jausmas stebint jų triumfą?

– Ir džiugu, ir pikta. Turbūt buvo nerealus jausmas laimėti, nes ne kiekvieną vasarą pasitaiko užsimauti NBA žiedus. Džiaugiausi dėl jų, nes jie daugmaž 7 metus buvo mano šeima. Branduolys liko. O liūdna buvo, nes manęs ten nebėra. Jei duos žiedą, priimsiu.

– Kalbant apie rinktinę, vakar paskelbtas devyniolikos pavardžių sąrašas. Kokios mintys apie jį, kiek jau laukiate tos liepos 22 dienos, kada pasimatysite su visais?

– Labai laukiu. Mintys geros, visada į pirmą stovyklą važiuoju su geromis mintimis. Galbūt dar kelia nerimą kelių žaidėjų traumos, bet aš manau, jog viskas eina į priekį ir būsime stipriausio pajėgumo, kokio galime būti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Cia pasityčiojimas tegul susikiša ismete i paskutine komanda
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių