Kauniečiai išvyko į pasaulio 3x3 krepšinio čempionatą

Trečiadienį į pasaulio aštuoniolikmečių tris prieš tris (3×3) krepšinio čempionatą Vengrijoje išskrido Lietuvos rinktinė, sudaryta iš Sabonio krepšinio centro auklėtinių, laimėjusių nacionalinę atranką.

"Bilietą į pasaulio čempionatą vaikinai laimėjo kiek netikėtai, nes jie dar nėra patekę į jokią Lietuvos rinktinę. Aišku, tai maloniai nustebino. Tačiau atrankos metu vaikinai pademonstravo gerą žaidimą, be to, konsultavomės su treneriu Daliumi Lubiu, tapusiu jaunimo olimpiniu 3×3 čempionu. Žinių turime, žaisti galime gerai. Kaip bus, pamatysime, tačiau savo komanda tikiu", - prieš lipdamas į lėktuvą sakė Lietuvos trijulių komandos treneris Andrius Brusokas.

Į ketvirtąjį U18 trijulių pasaulio čempionatą, kuris šįmet vyksta Vengrijos mieste Debrecene, išvyko kauniečiai aštuoniolikmečiai Arnoldas Juška (199 cm) ir Šarūnas Taločka (191 cm) bei septyniolikmečiai Andrius Vitkauskas (192 cm) ir Augustas Žilinskas (195 cm).

18-ą reitingą turintys lietuviai kovas centrinėje L.Košuto aikštėje pradės B grupėje. Ketvirtadienį 15.50 val. Lietuvos laiku jie žais su Vokietijos krepšininkais (7-as reitingas), 18 val. - su Andora (2). Penktadienį 15.50 val. lietuviai išmėgins jėgas su Rumunija (10), 18.40 val. - su Gvatemala (23). Šeštadienį paskutiniąsias grupės rungtynes Lietuvos komanda žais su Egipto (15) atstovais 12.50 val. Lietuvos laiku.

Ketvirtfinaliai, pusfinaliai ir finalas vyks sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių