Pereiti į pagrindinį turinį

Kaunietėms – juodas penktadienio vakaras

2015-11-13 20:07
Augusto Didžgalvio (LMKL) nuotr.

Kauno „Aisčių-LSU“ komanda nepasinaudojo puikia galimybe pateikti pagrindinę sensaciją Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) ture. Kaunietės triuškinamai pirmavo prieš vieną lygos lyderių Vilniaus „Kibirkštį“, tačiau persvaros neišlaikė ir kapituliavo tokiu pat triuškinamu skirtumu.

40:2 – tokiu fantastiniu rezultatu laimėta atkarpa atvedė į pergalę Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės auklėtines. 6-ąją pergalę iš 7 galimų vilnietės įsirašė dramatiškai. Penktadienį namuose joms pirtį užkūrė viešnios iš Kauno. „Aisčių-LSU“ krepšininkės buvo laikomos dvikovos autsaiderėmis, tačiau rungtynes pradėjo galingai ir baigiantis pirmajam kėliniui pirmavo 16:8, o ilsėtis išėjo turėdamos 6 taškų pranašumą. Antrasis ketvirtis prasidėjo pagal studenčių scenarijų.

Lauros Želnytės, Ievos Stankevičiūtės, Šarūnės Melinauskaitės pastangomis jos truktelėjo į priekį 27:12, o kėliniui persiritus į antrąją dalį pasiekė įspūdingą 20 taškų persvarą 34:14. Atrodė, kad mačo likimas jau nulemtas. Vis dėlto, tituluotosios J.Štreimikytės-Virbickienės raginimai pasiekė vilniečių ausis. Jos laimėjo atkarpą 9:0 ir iki ilgosios pertraukos prarają aptirpdė 34:23.

Trečiajame kėlinyje viešnios iš Kauno atakavo fatališkai. Per 10 min. vos vienas jų metimas pasiekė tikslą, o šeimininkės surinko net 22 taškus ir išsiveržė į priekį 45:36. Visiškai dominuodamos po krepšiais vilnietės toliau didino apsukas ir nepaliko jokių vilčių savo oponentėms 75:43. Nugalėtojų gretose nesustabdoma buvo aukštaūgė Daugilė Šarauskaitė. Vidurio puolėja per 34 minutes pelnė 19 taškų, sugriebė net 23 kamuolius, blokavo 4 metimus ir surinko 38 naudingumo balus. Jai puikiai talkino Gabija Meškonytė, įsirašiusi 17 taškų. Dalia Donskichytė pridūrė 10 taškų, amerikietė Shenita Landry – 8, Justina Kraujūnaitė – 7, Vitalija Kaminskytė – 6, Eglė Šniokaitė – 4.

Kauno ekipoje nė vienai krepšininkei nepavyko peržengti dvižeklės rezultatyvumo ribos. Po 7 taškus pelnė Šarūnė Melinauskaitė, Laura Želnytė, Karolina Kazočiūnaitė ir Ieva Stankevičiūtė. 6 pridėjo viena lyderių Jolanta Marmienė. Snaiperei penktadienis, sutapęs su 13-ąja mėnesio diena, buvo išties juodas. Visus taškus ji surinko nuo baudų metimo linijos, o iš žaidimo prašovė visus 7 tritaškius ir abu dvitaškius. Tiesa, savo netaiklumą ji kompensavo surinkusi 9 atkovotus kamuolius. Nesisekė ir L.Želnytei, pataikiusiai tik 1 iš 7 dvitaškių bei 1 iš 4 tritaškių.

„Aisčių-LSU“ sąskaitoje liko 2 laimėjimai iš 8 galimų. Kaunietės, žengiančios 5-ojoje pozicijoje, lenkia tik Klaipėdos „Fortūną“ (1 laimėjimas ir 5 nesėkmės) ir Šiaulių „Šiaulius-Universitetą“ (0 ir 7). „Kibirkštis“ įsitvirtino 2-oje šalies moterų čempionato vietoje, drauge su lydere Marijampolės „Sūduva“ turėdama po 6 pergales.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų