Kauno „Žalgirio“ varžybų tvarkaraštyje – neplanuota pauzė: Serbijos čempionai atvyks, bet vėliau

Kauno "Žalgirio" varžybų tvarkaraštyje – neplanuota pauzė: atidėtos Eurolygos turnyro rungtynės su Belgrado "Crvena zvezda" komanda.

Belgrado klube – virusas

Lietuvos ir Serbijos čempionų dvikova buvo numatyta šiandien Kaune, tačiau dėl koronaviruso infekcijos Belgrado klube mačas atšauktas.

"Crvena zvezda" informavo Eurolygą, kad po teigiamų COVID-19 testų komanda neturės aštuonių galinčių rungtyniauti žaidėjų. Todėl pagal Eurolygos nuostatus rungtynės perkeltos, nauja data bus paskelbta vėliau.

Mačas galės būti perkeltas iš viso tris kartus. Jeigu niekaip nepavyktų suderinti naujos datos ir sužaisti rungtynių, belgradiečiams būtų įrašytas techninis pralaimėjimas 0:20.

Artimiausias "Žalgirio" mačas Eurolygoje turėtų vykti vasario 18-ąją Ispanijoje, kur lauks Š.Jasikevičiaus treniruojama "Barcelona".

Pirmo rato dvikovą pernai spalį Belgrade kauniečiai laimėjo 75:69.

Šiuo metu žalgiriečiai (13 pergalių, 10 pralaimėjimų) – 7-oje vietoje, "Crvena zvezda" (7–16) – 17-oje.

Vakarykštė "Žalgirio" treniruotė buvo su amerikietiško futbolo elementais (neatsiktinai: vasario 6-ąją vyks vienas didžiausių JAV sporto renginių – Nacionalinės futbolo lygos finalas "Super Bowl").

Artimiausia Kauno komandos dvikova Eurolygoje turėtų vykti vasario 18-ąją Ispanijoje, kur lauks Šarūno Jasikevičiaus treniruojama "Barcelona".

A.Milaknis – rekordininkas

Laukdamas Eurolygos sprendimo "Žalgiris" sužaidė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato rungtynes, o Belgrado klubas sutvarkė savo legionieriaus pilietybės reikalus.

Kauniečiai svečiuose 78:47 nugalėjo Kėdainių "Nevėžį-Optibet". Tai – trylikta LKL lyderių pergalė.

LKL rekordų knygą atnaujino "Žalgirio" žaidėjas Artūras Milaknis – tapo daugiausiai per lygos istoriją tritaškių (845) pataikiusiu žaidėju. Žalgirietis aplenkė praeityje žinomą snaiperį Giedrių Pečiulionį (844 tritaškiai).

"Laimėjome dėl geros gynybos", – pabrėžė Kauno ekipos vyriausiasis treneris Martinas Schilleris.

Vasario 6-ąją "Nevėžis-Optibet" ir "Žalgiris" vėl susitiks Kėdainiuose.

Gavo antrą pasą

"Crvena zvezda" pasistengė, kad 28-erių 188 cm ūgio gynėjas amerikietis Corey Waldenas gautų Serbijos pasą.

Tad Belgrado komandai šalies pirmenybėse ir Adrijos lygos varžybose galės atstovauti daugiau legionierių (iš viso galima remtis keturiais).

Šiuo metu "Crvena zvezda" gretose – šeši (be C.Waldeno) užsieniečiai: amerikiečiai Johny O'Bryantas, Langstonas Hallas ir Jordanas Loydas, kamerūnietis Landry Nnoko, Ispanijos ir Andoros pilietybes turintis Quino Colomas bei iš Sudano kilęs ir Australijoje užaugęs Duopas Reathas.

Portalo "RunRepeat" duomenimis, per pastaruosius tris Eurolygos sezonus, palyginti su pirmais trimis, savo šalyje išaugusių (ne legionierių) krepšininkų žaidimo laikas elitiniame Europos turnyre sumažėjo 36 proc. ir šiemet jau neviršija 30 proc.

Neišskrido į Izraelį

Atidėtos ir Tel Avivo "Maccabi" krepšininkų rungtynės su Maskvos srities "Chimki" ekipa.

Izraelio vyriausybė dėl COVID-19 pandemijos apribojo skrydžius į šalį, o Rusijos klubas nerado kitų tinkamų galimybių numatytu laiku atvykti į Tel Avivą.

Dėl to paties Izraelio vyriausybės sprendimo anksčiau neįvyko "Maccabi" mačas su Stambulo "Anadolu Efes".

Dvi atidėtos rungtynės tebelaukia Sankt Peterburgo "Zenit" krepšininkų: vasario 17-ąją – su Atėnų "Panathinaikos" ir 22 d. – su Milano "AX Armani Olimpia".


Statistika

"Nevėžis-Optibet"–"Žalgiris" 47:78 (18:22, 14:23, 8:12, 7:21). Kėdainių sporto arena, rungtynės be žiūrovų.

"Nevėžis-Optibet": S.Barefieldas 15 taškų, A.Hukportis 14 (5 atkovoti kamuoliai, 5 klaidos), P.Kalaitzakis 10 (6 atkovoti kamuoliai), J.Kazakauskas 5 (6 atkovoti kamuoliai), G.Vasiliauskas 3, E.Montgomery, J.Tamulis, J.Gintvainis (0/3 dvitaškių, 0/4 tritaškių, 7 klaidos) ir I.Lukošius po 0.

"Žalgiris": K.Lukošiūnas 11 taškų (5 atkovoti kamuoliai), R.Jokubaitis 10, M.Gebenas (6 atkovoti kamuoliai) ir A.Rubitas (5 atkovoti kamuoliai) po 9, J.Lauvergne ir N.Hayesas po 8, M.Grigonis 7, A.Milaknis 6, P.Jankūnas 4 (5 atkovoti kamuoliai), S.Vasturia ir T.Walkupas (6 atkovoti kamuoliai, 6 rezultatyvūs perdavimai) po 3.

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 9/27 (33 proc.) ir 20/35 (57 proc.), tritaškių – 7/30 (23) ir 9/26 (35), baudų metimų – 8/11 (73) ir 11/12 (92). Atkovota kamuolių – 34 ir 39, perimta – 9 ir 12. Rezultatyvūs perdavimai – 11 ir 24. Klaidos – 22 ir 15.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių