Kauno „Žalgiris“ kovoje su Stambulo „Fenerbahče“ išplėšė pergalę

  • Teksto dydis:

Devynis mačus paeiliui Eurolygoje pralaimėjęs Kauno „Žalgiris“ (2-8) įgauną pagreitį.

Jure Zdovco auklėtiniai namuose 86:75 įveikė Stambulo „Fenerbahče“ (3-8) krepšininkus ir iškovojo antrąją pergalę paeiliui.

Šiame mače žalgiriečiams negalėjo padėti traumuoti Joffrey Lauvergne’as, Paulius Jankūnas ir koronavirusu užsikrėtęs Nielsas Giffey.

Rungtynes šiek tiek geriau pradėjo svečiai iš Stambulo, kurie po pirmojo kėlinio turėjo trapų pranašumą (18:16).

Tačiau tuomet kauniečiai kaip reikiant įsismarkavo. Nuo suolo pakilęs Tai Websteris per trumpą laiką pelnė septynis taškus, o antrąjį ketvirtį dvigubai laimėjęs „Žalgiris“ į rūbinę išėjo turėdamas solidų pranašumą (38:27).

„Žalgirio“ puolimui dirigavęs Mantas Kalnietis pirmoje dvikovos dalyje per trylika minučių išdalijo šešis rezultatyvius, kai visa „Fenerbahče” ekipa atliko aštuonis perdavimus.

Trečiąjį ketvirtį kauniečiai pradėjo taip, kaip ir užbaigė antrąjį. Janis Strelnieks smeigė iš toli ir „Žalgiris“ pasiekė rekordinį 15 taškų pranašumą (48:33).

Išgirdę pavojaus varpus, „Fenerbahče“ krepšininkai reabilitavosi, atsakė atkarpa 25:14 ir po Nando de Colo floaterio su trečiojo ketvirčio sirena priartėjo iki penkių taškų (59:64).

Ketvirtojo kėlinio pradžioje po Pierria Henry tolimo šūvio „Fener“ priartėjo iki dviejų taškų (62:64), tačiau kauniečiai atsakė spurtu 10:2 ir likus penkioms minutėms po Tylerio Cavanaugh dvitaškio turėjo dviženklį pranašumą (74:64).

Ir „Žalgiris“ pergalės iš rankų nepaleido. Kauniečiai uždarė rungtynes spurtu 11:2, o po Josho Nebo galingo dėjimo likus dviem minutėms įsiaudrinusioje „Žalgirio arenoje“ pakvipo pergale (86:68).



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
fantastiškos varžybos, abai senai jau žiūrėjau su malonumu visas.

9 pralaimėjo

9 pralaimėjo portretas
o rezultatas (2:8)! na ir rašymas...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių