Kauno „Žalgiris“ neišlaikė Š. Jasikevičiaus

Kauno "Žalgiriui" vadovaus naujas strategas: vakar Lietuvos krepšinio čempionų klubas oficialiai patvirtino, kad Šarūnas Jasikevičius išvyksta į Ispaniją – treniruos "Barceloną".

Durys visada atviros

"Sveikas sugrįžęs namo, Šarai!" – vakar Katalonijos klubas sveikino 44-erių metų Š.Jasikevičių.

"Siekėme Šarūną išlaikyti, tačiau šiemet konkurencija dėl jo buvo neįtikėtinai didelė. Kad ir kaip yra, kartu su juo tiek komanda, tiek visa "Žalgirio" organizacija žengė didžiulį žingsnį į priekį. Norime padėkoti treneriui už darbą, linkime jam kuo geriausios kloties tolesnėje karjeroje. "Žalgirio" durys jam visada atviros", – sakė "Žalgirio" direktorius Paulius Motiejūnas.

Kauno ekipoje profesionalaus krepšininko karjerą 2014-aisiais baigęs Š.Jasikevičius iš pradžių dirbo vyriausiojo trenerio Gintaro Krapiko asistentu, o 2016-aisiais perėmė komandos vairą į savo rankas.

"Žalgiris", vadovaujamas Š.Jasikevičiaus, penkis kartus tapo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionu, tris kartus iškovojo Karaliaus Mindaugo taurę, o 2018-aisiais pateko į Eurolygos finalo ketverto turnyrą ir užėmė trečią vietą.

Š.Jasikevičius – Kauno miesto garbės pilietis.

Kai kuriems "Barcelonos" žaidėjams S.Pešičiaus darbo stilius buvo nepriimtinas, todėl jie visokeriopai palaikys Š.Jasikevičių.

Pakeitė S.Pešičių

Birželio 30-ąją "Barcelona" kapituliavo Ispanijos čempionato finale (67:69 pralaimėjo Vitorijos "Baskonia" ekipai), o jau liepos 1-ąją iš Katalonijos komandos vyriausiojo trenerio pareigų buvo atleistas 70-metis serbas Svetislavas Pešičius.

"Į "Barcą" grįžta Šaras", – socialiniame tinkle "Twitter" brūkštelėjo buvęs "Barcelonos" žaidėjas kroatas Mario Hezonja, o Ispanijos radijo stotis "Carrusel Deportivo" pabrėžė, kad pirmasis kandidatas pakeisti S.Pešičių – būtent Š.Jasikevičius.

"Barcelona" pirmiausia galvoja apie Š.Jasikevičių", – teigė ispanų dienraštis "AS".

"Kai kuriems "Barcelonos" žaidėjams S.Pešičiaus darbo stilius buvo nepriimtinas, todėl jie visokeriopai palaikys Š.Jasikevičių", – tvirtino "Sport" žurnalistas Ramonas Palomaras.

Kvietė ir "Fenerbahce"

Vos pasibaigus Ispanijos krepšinio čempionato finalui plokštelę mikliai apvertė ir Turkijos krepšinio apžvalgininkai, iki šiol atkakliai tvirtinę, esą Š.Jasikevičius tuoj tuoj sukirs rankomis su Stambulo "Fenerbahce".

Žurnalisto Uguro Ozano Sulako žiniomis, "Fenerbahce" siūlytas metinis atlyginimas kauniečiui – maždaug 0,5 mln. eurų didesnis, nei siūlė "Barcelona".

Tačiau Š.Jasikevičių ir Barseloną sieja ne vien sportiniai ar komerciniai ryšiai.

Lietuvis, su "Barcelona" komanda dukart tapęs Ispanijos, o 2003-iaisiais – ir Eurolygos čempionu, yra pasakęs: šis miestas man –  lyg antri namai, čia jaučiuosi itin patogiai.

"Krepšinio gurmanai Barselonoje laukia Šaro", – pabrėžė R.Palomaras.

Kaune viešės kitąmet

Ateinantį sezoną Ispanijos vicečempionų gretose bus ne vien Š.Jasikevičiui gerai pažįstamas Brandonas Daviesas.

Komandai taip pat atstovaus naudingiausias ACB lygos čempionato žaidėjas Nikola Mirotičius, kiti pagrindinės sudėties krepšininkai: Adamas Hanga, Corry Higginsas, Alexas Abrinesas, Pau Ribas, Victoras Claveras, Pierre'as Oriola, Thomas Heurtelis.

Birželio 9-ąją paskelbta, kad "Barcelona" sudarė trejų metų sutartį su buvusiu Atėnų "Panathinaikos" lyderiu Nicku Calathesu.

Eurolygos turnyras turėtų startuoti spalio 1-ąją – tądien "Barcelona" krepšininkai savo aikštėje išmėgins jėgas su Maskvos CSKA.

Š.Jasikevičiaus kariaunos mūšiai su žalgiriečiais numatyti gruodžio 4-ąją Barselonoje ir 2021-ųjų vasario 18-ąją Kaune.

R.Kurtinaitis patenkintas

Skambių naujienų šiomis dienomis pažėrė ir kitos Eurolygos komandos.

Ispanijos čempionė "Baskonia" į savo gretas pakvietė Vokietijos čempionu su Berlyno ALBA tapusį 27-erių 201 cm ūgio Roką Giedraitį. Vitorijos ekipai atstovauja ir 22-ejų 204 cm ūgio Tadas Sedekerskis.

Iš "Baskonia" į CSKA išvyks 28-erių metų 206 cm ūgio puolėjas Tornikė Šengelija – už jį Maskvos klubas sumokės baskams 1,5 mln. eurų.

Maskvos srities "Chimki" dar trejiems metams pratęsusi sutartį su 31-ų 198 cm ūgio Aleksejumi Švedu.

"Labai džiaugiuosi, kad Aleksejus lieka mūsų komandoje, – sakė "Chimki" strategas Rimas Kurtinaitis. – Pastaraisiais metais jis buvo ne vien "Chimki", bet ir visos Eurolygos lyderis."

Sankt Peterburgo "Zenit" nepratęsė sutarties su 35-erių 208 cm ūgio vidurio puolėju Gustavo Ayonu. Meksikiečio alga buvo 1,6 mln. eurų.

Iš Turkijos į gimtąją Italiją sugrįžo Luigi Datome – 32-ejų 203 cm ūgio puolėjas atsisveikino su "Fenerbahce" komanda ir papildė Milano "AX Armani Olimpia".

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių