Pereiti į pagrindinį turinį

A. Kirilenka išrinktas Rusijos krepšinio federacijos prezidentu

2015-08-25 13:31
AFP nuotr.

Apie profesionalaus krepšininko karjeros pabaigą šią vasarą paskelbęs Andrejus Kirilenka išrinktas Rusijos krepšinio federacijos prezidentu.

A.Kirilenka rinkimus laimėjo vienbalsiai. Delegatams buvo išdalinta 219 balsavimo biuletenių, iš kurių 215 pripažinti galiojančiais.

Federacijos vadovo poste 34-erių A.Kirilenka pakeis atsistatydinimo raštą pateikusią Juliją Anikejevą.

Jos kadencijos metu Rusijos krepšinį nuolat krėtė skandalai. Šią vasarą FIBA federacijai buvo pritaikiusi sankcijas, dėl kurių Rusijos jaunučių rinktinė negalėjo dalyvauti Europos čempionate ir iškrito į B divizioną.

Keldamas savo kandidatūrą buvęs krepšininkas teigė, kad jo misija – sugrąžinti krepšinį į Rusijos gyventojų namus. A.Kirilenka mano, kad sporto šaka yra praradusi pozicijas šalyje ir pagrindinis tikslas yra jos populiarinimas.

Šiuo metu Jevgenijaus Pašutino vadovaujama Rusijos krepšinio rinktinė ruošiasi Europos čempionatui. Rusai A grupėje varžysis su Bosnijos ir Hercogovinos, Prancūzijos, Suomijos, Lenkijos ir Izraelio rinktinėmis.

A.Kirilenka krepšininko karjerą baigė vilkėdamas Maskvos CSKA marškinėlius. Rusas trylika sezonų rungtyniavo stipriausioje pasaulyje NBA lygoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų