Pereiti į pagrindinį turinį

K.Kemzūra paskelbė, kas palieka rinktinę

K.Kemzūra paskelbė, kas palieka rinktinę
K.Kemzūra paskelbė, kas palieka rinktinę / SCANPIX nuotr.

Po šeštadienio laimėtų draugiškų rungtynių su Čekijos komanda Lietuvos rinktinės strategas K.Kemzūra įvardijo krepšininkus, kurie palieka komandą.

Trys nelaimingieji: Renaldas Seibutis, Donatas Motiejūnas, Martynas Gecevičius.

„Šiandien sprendimų diena, man kaip žmogui ir kaip treneriui buvo labai sunku. Labai vieningos nuomones net štabe nebuvo. Diskutavome, ginčijomės,“ - apie nelengvai priimtą sprendimą sakė K. Kemzūra.

Kodėl Donatas Motiejūnas?

K.Kemzūra: "Pirmosios rungtynės D.Motiejūnui buvo sunkios ir jam nelabai sekėsi, tačiau šios jau buvo sėkmingesnės. Sprendimą lėmė ne tik pastarosios dvi rungtynės. Aš matau, kaip jis energingai save atiduoda komandai. Tačiau ta jo energija dar perdažnai būna nesuvaldyta, nukrypsta į šalis. Jis dar jaunas. Aš padėkojau Donatui už puikų darbą. Jis turi gerą tvirtą sportininko charakterį ir jis sporte tikrai pasieks daug".

Kodėl Renaldas Seibutis ir Martynas Gecevičius?

"Galbūt Renaldo ir Martyno atveju buvo lengviau apsispręsti, nes jų pozicijose buvo sunkiau konkuruoti. Renaldas Seibutis turėjo labai gerą sezoną. Jo žmogiškosios savybės - pačios aukščiausios," - teigė K.Kemzūra - "tačiau aukštaūgių yra tikrai pakankamai. Iki galo net nesu apsisprendęs, ką dar paprašysiu palikti komandą. Greičiausiai tai bus aukštaūgiai, tačiau iki galo nežinau. Paaiškės po paskutiniųjų draugiškų rungtynių," - sakė K.Kemzūra.

"Krepšinyje nereikia vien tik greitai bėgti ir aukštai šokti. Reikia tam tikrų įgūdžių. Galų gale būna stresinių situacijų, kuriose žaidėjas jau turi remtis įgūdžiais, o ne kažką galvoti,"- apibendrino K.Kemzūra.

"Tačiau aš galiu pasidžiaugti, kad mes turime tikrai daug gerų žaidėjų. Mes netgi juokaujame, kad kitoms komandoms trūksta, o mes beveik galime sudaryti dvi. Gali būti Lietuva ir Žemaitija" - juokavo rinktinės strategas.

Komandos treneris pasidžiaugė, kad rinktinėje yra J.Valančiūnas ir Š.Jasikevičius. "Aš džiaugiuosi Šarūno sugrįžimu ir Jono žaidimu. Su Šarūnu malonu dirbti, jis - profesionalas aukščiausiame lygyje ir jis daro kitus geresnius. Jonas - aktyvus ir agresyvus, spėja abiejuose galuose,"- sakė Lietuvos rinktinės treneris.

Lietuvos rinktinės 14 kandidatų sąrašas:

Darius Songaila, Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai,  Jonas Valančiūnas, Mantas Kalnietis, Marijonas Petravičius, Martynas Pocius, Mindaugas Lukauskis,Paulius Jankūnas, Rimantas Kaukėnas, Robertas Javtokas, Simas Jasaitis, Šarūnas Jasikevičius, Tomas Delininkaitis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų