Pereiti į pagrindinį turinį

Kodėl krepšininkai miniai mėto vainikus?

Vyginto Skaraičio/BFL nuotr.

Pagal etiketo normas, dovanų, gėlių ar vainikų perdovanoti kitiems negalima, tačiau krepšininkų atvejis – išskirtinis. Taip teigia Seimo narys, protokolo ir etiketo žinovas Arminas Lydeka. 

LRT RADIJO klausytojas piktinasi, kad dovanų gautus vainikus krepšininkai meta juos pasitinkančiai miniai.

„Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė suteikė daug džiugių akimirkų sirgaliams iškovodama Europos krepšinio čempionato sidabro medalius. Rinktinė buvo iškilmingai sutikta Vilniaus Rotušės aikštėje, kur visi žaidėjai buvo apdovanoti ąžuolo vainikais. Tačiau, baigiantis ceremonijai, krepšininkai juos mėtė publikai. Ar jie taip elgėsi, nes yra milijonieriai ir ąžuolo vainikai jiems atrodo nevertingi? Kodėl jie miniai mėto vainikus, o ne medalius?“ – domisi LRT RADIJO klausytojas.

Anot protokolo ir etiketo žinovo A. Lydekos, etiketo normos teigia, kad dovanų, gėlių ar vainikų perdovanoti kitiems, o tuo labiau jų mėtyti – negalima.

Tačiau šiuo atveju situacija yra netipinė. „Krepšininkai, sugrįžę į Lietuvą, buvo pagerbti ir apdovanoti ąžuolo vainikais. Juos krepšininkai nusprendė perdovanoti ištikimiausiems sirgaliams ir dovana pasidalinti su savo gerbėjais. Šiuo atveju vainikų mėtymas rodo krepšininkų norą pasidalinti su sirgaliais šlove ir garbe“, – mano A. Lydeka.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų