Kokia sistema Lietuva sieks vietos Europos čempionate?

  • Teksto dydis:

Penktadienį Dariaus Maskoliūno treniruojama Lietuvos rinktinė startuos 2021 metų Europos čempionato atrankos varžybose, o jos truks dvigubai trumpiau nei prieš tai rengta pasaulio čempionato kvalifikacija.

Dėl kelialapio į Kinijoje vykusį pasaulio čempionatą komandos kovojo šešiuose FIBA languose, kuriuose į aikštę išbėgo iš viso 12 kartų.

Atranka į Europos čempionatą truks dvigubai trumpiau – tris langus. Jie vyks 2020 metų vasario 17-25 ir lapkričio 23 – gruodžio 1 dienomis bei 2021 metų vasario 15-23 dienomis.

Trijuose languose komandos sužais po dvejas rungtynes, o iš viso atrankoje bus sužaista po šešis mačus.

Europos čempionato atrankoje dalyvauja 32 komandos, kurios yra suskirstytos į aštuonias grupes po keturias ekipas. Iš kiekvienos keturių komandų grupės į Europos čempionatą pateks po tris rinktines.

Europos čempionate rungtyniaus 24 komandos.

Lietuva atrankos varžybų C grupėje rungtyniaus su Belgija, Čekija ir Danija.

Dar viena sąlyga atrankoje į Europos čempionatą taikoma grupėms, kuriose yra Europos čempionato šeimininkų komanda.

2021 metų Europos čempionatas vyks keturiose valstybėse: Čekijoje, Gruzijoje, Vokietijoje ir Italijoje. Nors jos turi garantuotas vietas čempionate, tačiau vis tiek dalyvaus atrankoje.

Dėl to grupėse, kuriose yra šeimininkai, į Europos čempionatą pateks jie ir dar dvi stipriausios komandos. Tai reiškia, kad kitoms komandoms tokiose grupėse gali neužtekti patekti tarp trijų stipriausių ekipų.

Pavyzdžiui, jeigu Lietuvos rinktinės C grupėje Europos čempionato šeimininkė Čekija užimtų ketvirtąją vietą, tuomet į senojo žemyno pirmenybes patektų čekai ir dvi geriausios grupės komandos.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Moskoliunas

Moskoliunas portretas
Brazio lygmens 'treneris',tas verkdavo kai baksteldavo i sona priesininkas ir sitas toks pats,nuliai o ne treneriai.

Q

Q portretas
Nuo galo tikrai 3 -čia su Maskoliu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių