Koronavirusas tebediktuoja komandoms savo sąlygas

Nepaisant COVID-19 prevencijos priemonių ir gausios informacijos, kaip apsisaugoti nuo užkrato, koronavirusas tebetrikdo kai kurių Lietuvos sporto klubų veiklą.

Dėl infekcijos protrūkio Šiaulių klube vakar neįvyko Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato rungtynės.

„Šiaulių-7bet“ ekipos laukė mačas Kėdainiuose su „Nevėžio-Optibet“ komanda, tačiau dėl COVID-19 izoliavosi net keturiolika šiauliečių – žaidėjai Jonathanas Elmore'as, Nemanja Bezbradica, Danielius Baslykas, Paulius Danusevičius, Giedrius Staniulis, Arminas Urbutis, Donatas Sabeckis, Mantas Litvinas, treneriai Antanas Sireika, Vaidas Pauliukėnas ir Robertas Giedraitis, fizinio rengimo treneris Nerijus Naglis ir du klubo administracijos darbuotojai.

Nevisavertė buvo Panevėžio „Lietkabelio“ ir Prienų „Labas GAS“ dvikova. Panevėžiečiai šventė pergalę 87:69, tačiau prieniškių gretose tebuvo aštuoni krepšininkai, o šeši iškrito iš rikiuotės dėl koronaviruso.

Praeitą savaitę teko izoliuotis ir Kauno žalgiriečiams Pauliui Jankūnui, Artūrui Milakniui, Tai Websteriui.

Dėl COVID-19 protrūkio izoliavęsi net keturiolika Šiaulių vyrų krepšinio klubo atstovų, tarp jų – visas trenerių štabas.

Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ moterų krepšinio komandoje buvo užfiksuoti šeši teigiami koronaviruso atvejai, tad Baltijos lygos čempionate atidėtos dvejos vilniečių rungtynės – su Talino „Ulikool“ (turėjo vykti sausio 22-ąją) ir Talino „TalTech“ (buvo numatytos sausio 23 d.).

Užkrato neišvengė „Šiaulių-Vimers“ krepšininkių komanda, todėl sausio 22-ąją neįvyko mačas su Rygos „Stradina“ ekipa.

COVID-19 įsisuko į Klaipėdos „Dragūno“ rankinio klubą, todėl uostamiesčio atstovai praleido Baltijos lygos ir Lietuvos čempionato rungtynes.

Sausio 22-ąją pagrindinės sudėties „Dragūnas“ turėjo rungtyniauti Baltijos lygoje su Alytaus „Varsa-Stronglasu“, o nacionalinėse pirmenybėse „Dragūnas-Viesulas“ – su „Utena“, tačiau šie mačai atidėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių