Krepšininkių laukia inovatyvi naujovė

„Jeigu nori žygiuoti toli, reikia kautis iš širdies su visomis varžovėmis“, – pabrėžė pasaulio čempionate dalyvausiančių Lietuvos devyniolikmečių merginų krepšinio rinktinės strategas Vilius Stanišauskas.

Pirmas mačas – su brazilėmis

Madride (Ispanija) ištraukus pasaulio jaunimo (iki 19 metų) merginų krepšinio čempionato burtus paaiškėjo, kad lietuvės žais C grupėje kartu su japonėmis, brazilėmis ir italėmis.

Iš būsimų varžovių geriausiai pažįstamos Italijos krepšininkės. Penktą vietą pernai Europos čempionate iškovojusi komanda nugalėjo mūsiškes draugiškame turnyre.

„Nicoje pralaimėjome italėms 66:70, – prisiminė V. Stanišauskas. – Pradėjome rinkti informaciją ir apie kitas ekipas. Japonija – devintą vietą moterų pasaulio čempionate iškovojusi šalis, krepšinis ten labai populiarus, tad ir devyniolikmečių rinktinė bus konkurencinga.“

Liepos 15-ąją mūsiškės susitiks su brazilėmis, 16 d – su italėmis, 18 d. – su japonėmis.

A grupėje rungtyniaus Argentinos, Ispanijos, Australijos ir Prancūzijos jaunosios krepšininkės, B – Malio, Vokietijos, Taivano ir JAV atstovės, D – Egipto, Kanados, Kinijos ir Čekijos komandos.

Pasaulio čempionatas vyks Ispanijoje.

Ispanai ruošia „LumiFlex“

Būsimo renginio šeimininkai ispanai ruošia naujovę: pirmą kartą Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) oficialios varžybos vyks ant stiklinės dangos aikštelės.

Kompanijos „ASB Glass Floor“ sukurta „LumiFlex“ yra visų matmenų krepšinio aikštelės vaizdo plokščių danga, leidžianti interaktyvias programas ir didesnes šou pristatymų ir papildomų reklamos pozicijų galimybes. Grindyse taip pat bus galimybės sekti žaidėjų judėjimą ir kartu tiesiogiai pateikti statistiką ir kitus sportinius rodiklius.

FIBA generalinis sekretorius Andreasas Zagklis sakė: „Nekantriai laukiame šios stiklinės grindų aikštelės premjeros. Naujoviška danga, kuri tapo įmanoma dėl neseniai pasikeitusių taisyklių, aiškiai parodo mūsų norą naujų technologijų ir inovacijų. Įgyvendinant vieną iš mūsų strateginių prioritetų, šis įvykis taip pat pabrėžia, kiek FIBA yra pasiryžusi tobulinti krepšinį, kad jis būtų dar patrauklesnis ir labiau įtraukiantis gerbėjus, taip pat pagerintų pačių žaidėjų patirtį.“

Ispanijos krepšinio federacijos prezidentas Jorge Garbajosa taip pat atkreipė dėmesį į tokios technologijos naudą.

Liepos 15-ąją mūsiškės susitiks su brazilėmis, 16 d – su italėmis, 18 d. – su japonėmis.

„Labai džiaugiamės ir palaikome sprendimą panaudoti stiklinę dangą šiam svarbiam renginiui, ypač dėl to, kad šiemet Ispanijos krepšinis švenčia 100 metų jubiliejų. Be to, ši naujovė gali suteikti mums papildomų galimybių rinkodaros ir prekės ženklo kūrimo požiūriu, tiek bendradarbiaujant su komerciniais partneriais, tiek gerinant gerbėjų patirtį, – džiaugėsi J. Garbajosa. – Kaip buvęs žaidėjas, žinau, kad čempionatui besiruošiančios sportininkės dar labiau lauks šių varžybų, žinodamos, kad jos bus pirmosios, išbandysiančios naujovę.“

Išmanioji danga – Madride

„ASB Glass Floor” oficialų FIBA patvirtinimą pagal sintetinių aikštelės dangų kategoriją gavo 2017-aisiais. Nuo 2022 m. kovo FIBA centrinė valdyba patvirtino stiklinių grindų naudojimą pirmo lygio varžybose.

Naujovė: „ASB Glass Floor“ išmanioji danga suteikia naujų galimybių interaktyvioms programoms. / asbglassfloor.com

Stiklinės grindys buvo išbandytos dėl smūgio absorbcijos, vertikalios deformacijos, slydimo atsparumo ir kamuolio atšokimo. Išmanioji danga turi lygiai tokias pačias eksploatacines savybes kaip klasikinis parketas.

Dangos paviršius turi galimybę išsklaidyti šviesos atspindį ir užkirsti kelią akinimui. Šviesos diodų sukurtas vaizdas projektuojamas į viršutinį stiklo plokštės paviršių. Jis neįmontuotas po stiklo plokšte, todėl nėra skirtumo žiūrovams, stebintiems aikštelę iš skirtingų žiūrėjimo kampų.

„LumiFlex“ danga bus naudojama „Palacio de los Deportes de laComunidad de Madrid“ arenoje, kurioje paaiškės čempionato nugalėtojos ir prizininkės.

Stipriausios Europoje

Lietuvos rinktinei atstovaus 2004 m. gimusios krepšininkės. Šio amžiaus žaidėjos pernai tapo Europos čempionėmis.

V. Stanišausko vadovaujamoje ekipoje žaidė Neda Pliatkutė, Viltė Andrunavičiūtė, Justė Veronika Jocytė, Vivien Danguolė Pupkevičiūtė, Gabrielė Sederevičiūtė, Gerda Raulušaitytė, Ugnė Sirtautaitė, Austė Jurevičiūtė, Eva Pernavaitė, Erika Ieva Kraujelis, Rusnė Augustinaitė ir Brigita Rimkevičiūtė.

Lietuvės 61:70 pralaimėjo suomėms, 69:36 sutriuškino švedes, 72:56 nugalėjo vengres, aštuntfinalyje 84:40 – bosnes, ketvirtfinalyje 87:81 – čekes, pusfinalyje 64:52 – vokietes ir finale 78:75 – ispanes.

Naudingiausia (MVP) čempionato žaidėja buvo pripažinta Justė Jocytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

??????????

?????????? portretas
???? 0
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių