Krepšinio talentus aplankys už Atlanto: M. Buzelis sulauks pakvietimo prisijungti prie rinktinės

Aidas Buzelis prieš du dešimtmečius galingais dėjimais drebindavo varžovų krepšius Lietuvos čempionate, o jo sūnus Matas netrukus turės progą nužengti toliau nei tėtis – 17-metis talentas pakviestas į Lietuvosvyrų nacionalinę krepšinio rinktinę.

Rengia staigmeną

JAV studijuojantis ir į šios šalies savo amžiaus rinktines kviečiamas M.Buzelis artimiausiu metu sulauks staigmenos.

Užbėgdama už akių galimoms dilemoms Lietuvos krepšinio federacija (LKF) nusprendė pateikti išskirtinį pasiūlymą – 17-metį gynėją pakviesti į suaugusiųjų rinktinę, tačiau ne į artimiausias pasaulio čempionato atrankos dvikovas su Bulgarijos ir Čekijos ekipomis, o į pirmą 2022 m. treniruočių stovyklą.

Vienam talentingiausių Lietuvos jaunųjų krepšininkų žinią asmeniškai praneš rinktinės vadovas olimpinis čempionas Valdemaras Chomičius, gruodžio 2–16 d. besilankysiantis JAV.

"Su Mato artimaisiais nuolatos bendraujame. Norime, kad V.Chomičius  įteiktų kvietimus į rankas pačiam Matui. Manau, kad jaunuoliui bus didesnis įspūdis", – aiškino LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Sąrašas ilgas

V.Chomičius, sudaręs net 20 vaikinų ir 10 merginų, gimusių nuo 2003 iki 2007 m., sąrašą, pirmiausia užsuks į Bostoną, vėliau – į Čikagą.

Tarp planuojamų susitikimų yra ir NBA žaidžiančio Igno Brazdeikio 16-metis brolis Augustas. Taip pat, pasak LKF atstovų, sąraše išsiskiria penkios ar šešios perspektyvios krepšininkės, kurios jau artimiausiu metu galėtų pretenduoti į moterų rinktinę.

"Su M.Buzelio treneriu, kuris nelietuvis, mes pažįstami nuo mano darbo Liubercų "Triumf" klube. Jis dirba individualiai su žaidėjais, atsiuntė sąrašą lietuvių, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį. Šis specialistas minėjo, kad Matas, net būdamas aukštesnio ūgio, gali žaisti keliose pozicijose, todėl visus ir domina, nes yra kaip Magicas Johnsonas", – pasakojo V.Chomičius.

Nori žalgiriečių

LKF vadovai aptarė ir kitas vyrų rinktinės komplektavimo aktualijas.

Į kandidatų sąrašą įtraukti ir trys Kauno "Žalgirio" krepšininkai – Lukas Lekavičius, Edgaras Ulanovas, Marekas Blaževičius. LKF prezidentas Vydas Gedvilas sakė susitikęs su "Žalgirio" direktoriumi Pauliumi Motiejūnu ir paprašęs išleisti žaidėjus į nacionalinę komandą.

"P.Motiejūnas lyg ir pažadėjo, nors tiksliai nepasakė. Manau, kad sprendimas bus teigiamas. "Žalgiriui" šį sezoną sudėtinga siekti Eurolygos aukštumų, todėl prašytume pasistengti dėl rinktinės – juk tai mūsų bendras reikalas. Nesuprasčiau, jeigu tų žaidėjų neišleistų", – pabrėžė V.Gedvilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių